23948sdkhjf

Boligbygger og DSB vil bygge hovedstadens største træ-by

I efteråret åbner en flytbar studielandsby i København, hvor 362 studerende kan flytte ind i CPH Village Nørrebro på DSBs tidligere rangerterræn ved Bispebjerg Station.

Det skriver boligvirksomheden CPH Village, som etablerer studiebolig i moduler, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet mellem DSB og CPH Village bygger videre på duoens samarbejde om en studieby i Jernbanebyen på DSBs gamle Godsbanegård i København, der åbnede i 2020 som den hidtil største boligbebyggelse i træ i Københavns Kommune.

Om CPH Village

● CPH Village er en københavnsk startup virksomhed på 10 personer, der arbejder for betalelige og bæredygtige studieboliger. Studielandsbyen på Nørrebro bliver CPH Villages fjerde bebyggelse foruden deres villages på Refshaleøen, Vesterbro og Amager (åbner 1. september 2022).

● CPH Village arbejder for at opføre og drive boliger som er absolut bæredygtige. Det vil sige, at hvis alle boede og byggede på den måde på hele kloden, ville det være holdbart og skalerbart og dermed ikke bryde planetens grænser.

● Konceptet i CPH Village lægger op til fællesskab mellem de studerende. Bebyggelsen har fire fælleshuse med blandt andet fælleskøkkener, læsesale og hobbyrum. Ved alle boliger er der frie udendørs kvadratmeter til fælles udekøkkener og plantekasser til at dyrke eget grønt.

● Hos CPH Village sammensættes beboere fra 8 forskellige studie kategorier for at sikre størst mulig diversitet blandt beboerne og samtidig bidrage til en blandet by. Samtidig er community officers ansat til at bistå de studerende med at skabe et levende og inspirerende socialt miljø i studiebyen.

● CPH Village har i samarbejde med Københavns Kommune og Hjem til Alle Alliancen siden 2019, som den første private boligvirksomhed, tilbudt boliger til unge hjemløse. Et samarbejde, der fortsætter på CPH Village Nørrebro med 10 boliger målrettet “unge på kanten”.

Kilde: CPH Village

Den nye studielandsby på Nørrebro opføres ud til F-linjen med Lersøparkens store, gamle træer til den ene side og med boghandlere og autoværksteder til den anden. Den Røde Plads og Nørrebro Station er rundt om hjørnet.

CPH Village Nørrebro indskriver sig i en række nye initiativer i nærmiljøet, som også omfatter stærke boligsociale indsatser ved eksempelvis Nørrebro byggerne, et nyt bystrøg i Mjølnerparken og stor renovering af Mimersparken.

Københavns største boligbyggeri i træ

CPH Village forsøger at lave byudvikling på en ny og mere fleksibel måde. Den cirkulære bebyggelse i træmoduler er konstrueret til både at kunne skifte funktion, gøre permanent eller flyttes til nye placeringer.

Bebyggelsen på Nørrebro bliver ifølge folkene bag det største boligbyggeri i træ der til dato er opført i København, og har et CO2-aftryk 50 pct. under en gennemsnitlig nybygget bolig i København. Udregningen er foretaget med Statens Byggeforskningsinstituts beregner, LCA Byg.

Samtidig vil bebyggelsen blive lige så vild og biodivers, som DSB og CPH Villages første bebyggelse i Jernbanebyen, der var den første bebyggelse i Københavns Kommune med forskningsbaseret biodiversitetsstrategi.

– Vi vil som virksomhed gerne vise en ny måde at bygge og bo på indenfor de planetære grænser, som kan inspirere og eksporteres til resten af verdens storbyer, skriver Frederik Noltenius Busck og Michael Plesner, Co-Founders i CPH Village, i pressemeddelelsen.

CPH Village har med åbningen af village Nørrebro 800 studerende boende og en ambition om at opføre yderligere Villages til i alt 2500 studerende i København inden udgangen af 2023 i blandt andet Nordhavnen.

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078