23948sdkhjf

Møbelfabrik fejrer 165 år - samlet set

Onsdag den 25. maj kan Tommy Jensen, ejer af møbelfabrikken Fumac i vestjyske Vinderup, fejre 60-års fødselsdag, men det er ikke det eneste, han fejrer. Når kunder, leverandører og øvrige samarbejdspartnere inviteres til reception, er det nemlig også i anledning af Tommy Jensens 40-års jubilæum i virksomheden, der for sit vedkommende kan fejre 65-års jubilæum.

Det lå således nærmest i kortene fra barnsben, at Tommy Jensen skulle gå møbelvejen. Hjemme i moderens hønsehus tog faderen Egon Jensen hul på produktionen af væghylder, og mens virksomheden voksede og flyttede ud af hønsehuset, uddannede Tommy Jensen sig til møbelsnedker i Salling. Da han efter uddannelsen startede i faderens virksomhed, Hanbjerg Møbelfabrik, var produktionen udvidet til at omfatte chatoller, kommoder, bogkasser og senge, og hovedmarkedet hed USA.

Overtog fars stol

Som 24-årig blev Tommy Jensen derfor udsendt af firmaet til USA for som lagerchef at følge leveringen af møbler fra produktion til kunde.

– Det var en proces, jeg ikke ville have været foruden. Jeg blev godt modtaget og fik mange venskaber i det år, jeg var der, og nogle af venskaberne holder stadig ved, fortæller Tommy Jensen.

Ikke mange år efter mistede han i 1989 sin far, der på grund af sygdom døde som bare 56-årig, og den 30-årige søn, der i mellemtiden var uddannet værkfører, overtog ejerskab og direktørpost på fabrikken.

– Det lå også i kortene, men desværre blev det noget tidligere end forventet, konstaterer Tommy Jensen og fortsætter:

– Det var mærkeligt pludselig at sidde i fars stol, men heldigvis havde jeg også dengang gode medarbejdere omkring mig, så det blev en naturlig overgang.

Fumac (Furniture Makers Cooperation, red.) som lå i Randers, så dagens lys først i 80’erne, hvor firmaet agerede salgskontor for Hanbjerg Møbelfabrik, Eghoff Møbelfabrik samt Tungelund Møbelfabrik. Hele herligheden blev samlet på nuværende adresse på Industrivej i Vinderup i 2001, og i 2009 skiftede Hanbjerg Møbelfabrik navn til det nuværende Fumac, der i dag primært producerer møbler til kontoret samt Private Label og OEM møbler.

Rejsen fortsætter

Fra Tommy Jensen overtog virksomheden i 1989, er medarbejderstaben vokset fra omkring 22 til godt 100 i dag, og det tal vil stige fremadrettet, er ejeren sikker på.

Ifølge virksomheden er omsætningen mere end femdoblet i samme periode, ligesom maskinparken langt mere moderne, og planen er fortsat at investere i kapaciteten i det vestjyske.

– Vi er i gang med flere maskininvesteringer, så vi vil vokse. Vores strategi er også at udvide eksportmarkedet og dyrke andre lande end dem, vi eksporterer til i dag, fastslår ejeren.

I runde tal henter Fumac i dag 70 pct. af omsætningen på det danske marked, mens det særligt er Norge, der trækker eksportandelen.

I 2013 overdrog Tommy Jensen rollen som administrerende direktør for at koncentrere sig om udvikling. Posten som administrerende direktør har i de sidste 7 år været besat af Per Susgaard, som efter finanskrisen stod i spidsen for en turnaround og blandt andet optimerede den ordreproducerende produktion.

Som udviklingsdirektør handler det for Tommy Jensen primært om at udvikle nye møbler i samarbejde med kunderne, og han har ikke sat en deadline på sit virke på fabrikken.

Jeg ved det ikke, for jeg trives godt med jobbet, som jeg også bruger mange timer på. Så det bliver svært at undvære, når den tid kommer, erkender Tommy Jensen, der med undtagelse af få afstikkere altid har boet i Handbjerg.

De store begivenheder fejres med en 165-års reception om dagen på Restaurant Pavillonen på Handbjerg Marina for leverandører, kunder og øvrige samarbejdspartnere. Om aftenen er den gamle møbelfabrik - Hanbjerg Møbelfabrik - ramme om en stor fest for alle medarbejdere med partnere samt Tommy og hustruen Susanne Jensens venner og familie.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094