23948sdkhjf

Dorch & Danola har været succesfulde i 75 år

I dag kan Dorch & Danola i Odense fejrer sin 75-års fødselsdag som succesfuld totalleverandør til træindustrien. Vejen til succes har været en klar strategi fra start kombineret med målrettet og hårdt arbejde.
Totalleverandøren Dorch & Danola A/S er nærmest nået pensionsalderen med sine 75 år på bagen. Men virksomheden er slet ikke i pensionstanker – tværtimod. Det har ikke gået bedre for underleverandøren til træindustrien, der kun har oplevet succes efter succes siden 1931.

Leverandøren har formået at omstille sig i løbet af de sidste syv årtier – de har været på forkant med kundernes behov og krav, hvilket har skabt en succesfuld virksomhedshistorie.

I dag kan virksomhedens ni medarbejdere derfor læne sig tilbage i stolen, nyde solen sammen med kunder på jubilæumsdagen med tændt grill og varme pølser.

- Dorch og Danola startede ud som blot virksomheden Dorch tilbage i 1931, hvor Åge Dorch etablerede virksomheden, der specialiserede sig i håndværk-tøj og maskiner til gavn for håndværksmestrene. Virksomheden skiftede hænder i løbet af årene. Dorch havde på sine velmagtsdage 15 ansatte, forklarer adm. direktør Torben Madsen i Dorch & Danola.

Torben Madsen overtog Dorch i 1996 uden nogen brancheerfaring at læne sig tilbage på.

- Jeg er bankuddannet og sad som kreditchef i Bikuben, da Knud Elmo Petersen, tidligere direktør i Dorch, kom ind og fortalte, at han ville sælge sin virksomhed. Det endte med, at jeg købte Dorch, fortæller Torben Madsen om sit jobskifte for 10 år siden.

I forbindelse med virksomhedens 75-års jubilæum fejres også Torben Madsens 10-årige virke som direktør i Dorch / Dorch & Danola. Torben Madsen trådte ind i virksomheden uden brancheerfaring, men det var ikke et dårligt skift - hverken for Dorch eller Torben Madsen selv.

- I 1999 købte vi Danola, som i modsætning til Dorch henvendte sig til møbelindustrien. Vi forenede således kompetencerne under Dorch & Danola, og derfra satsede vi målrettet efter at blive totalleverandør til træindustrien. Vi vil gerne handle med dem alle sammen, forklarer Torben Madsen.

Siden opkøbet af Danola har virksomheden under Torben Madsens ledelse ekspanderet. I 2001 opkøbte virksomheden Lunds Electro Service og FEMBISON for at komme nærmere målet om at blive totalleverandør til industrien.

- Vi har travlt i virksomheden. Vi har jo opgangstid i branchen, og det kan vi sagtens mærke. Dog har vi ikke flere opkøb i tankerne, men vi vil gerne udvide vores sortiment til murer, forklarer Torben Madsen, der i sin ledelse har haft en uundværlig inspiration og støtte i Victor Andersen siden 1996.

Trods den travle tid i industrien holder Dorch & Danola åbent hus i dag, hvor kunder er velkomne fra kl. 10:30 – 14:00.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078