23948sdkhjf

5100 østeuropæere i danske virksomheder

Flere og flere østeuropæere kommer danske virksomheder, der mangler arbejdskraft, til undsætning. Alene i årets første måneder har 5100 østarbejdere kontaktet danske virksomheder.
Danske virksomheder og østeuropæiske arbejdere kan arbejde sammen. Det går så godt endda, at danske virksomheder har ansat flere end 5100 østlændinge i deres virksomhed bare i løbet af årets første måneder.

Det skriver Dagbladet Børsen i dag.

- I den nuværende konjunktursituation, hvor der er mangel på arbejdskraft, er det en rigtig god ting, at vi har den mulighed, siger beskæftigelses-minister Claus Hjort Frederiksen til Dagbladet Børsen.

Sommerperioden i Danmark trækker mange østeuropæere til Danmark – men mange danske virksomheder inden for byggebranchen overvejer tilmed at beholde den udenlandske arbejdskraft, når sæsonen er slut til trods for sprogbarrierne.

Beskæftigelsesministeren ser positivt på danske virksomheders anvendelse af østeuropæisk arbejdskraft. De steuropæiske arbejdere skal dog arbejde inden for danske arbejdsforhold.

- Det, der for østaftalen er krumtappen, er, at lønnen og betalingsvilkårene finder sted på danske vilkår. Og så længe det sker, er der ingen, der kan have noget imod, at der kommer østarbejdere hertil, siger Claus Hjort Frederiksen til avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078