23948sdkhjf

Kvadrat genvinder pusten og åbner showrooms på prominent adresse

Tekstilkoncernen Kvadrat brugte 2021 på at genvinde pusten oven på en eftertrykkelig pandemimavepuster. Nu er den østjyske milliardvirksomhed tilbage i gear og klar til endnu et skridt ind på det amerikanske marked med åbningen af nyt showroom på en helt særlig adresse.

Efter et 2020 hvor coronaen resulterede i en rundbarbering af bundlinjen og skar 270 mio. af toppen hos den familieejede tekstilproducent, genfandt Kvadrat sidste år fremdriften og løftede omsætningen med knapt 10 pct. til 1,6 mia. Resultatet blev i samme ombæring mere end firedoblet til 27,2 mio. før skat.

Adm. direktør Anders Byriel betegner overfor Finans året som ”reelt udmærket” set i lyset af 2020’s strabadser, og han understreger, at virksomheden oplever en bedring i den del af markedet, der udgør hovedparten af Kvadrats forretning.

– Mens det kommercielle marked globalt ikke kom helt i gear i 2021, har vi haft mere medvind på det private marked, der udgør ca. 33 pct. af omsætningen. Vi ser nu, at det professionelle marked atter rejser sig, siger Anders Byriel til avisen.

Tredje skridt ind i USA

Selvom Kvadrat-direktøren understreger, at udsigterne igen er blevet grumsede, hvad verdenssituationen angår, betegner han sindsstemningen som ”gryende optimisme”, når det kommer til den samlede forretning. Det er således ved godt mod, at koncernen nu tager endnu et skridt ind på det amerikanske marked med åbningen af sit første dobbelte showroom, der fremviser virksomhedens fulde repertoire.

Det sker på den ikoniske Park Avenue i New York, hvor Kvadrat er rykket ind i på 750 kvm, hvor der både er blevet plads til et kontraktorienteret showroom designet af Jonathan Olivares samt et tilstødende biblioteksinspireret område skabt af Vincent Van Duysen Architects, hvor de besøgende kan gå på opdagelse i tekstilkoncernens boligunivers.

– Åbningen af ​​vores showroom i New York markerer vores tredje plads i USA, og det er et meget stolt øjeblik at se Kvadrat på Park Avenue, udtaler Anders Byriel i en pressemeddelelse.

Han understreger, at han har sat stor pris på muligheden for at arbejde tættere sammen med nogle af koncernens mangeårige samarbejdspartnere.

– Jonathan har virkelig legemliggjort Kvadrat-ånden i showroomet, fastslår Anders Byriel.

– Vincent Van Duysen har skabt den perfekte atmosfære for vores boligbrands, dette er vores første showroom i USA, der viser vores komplette tilbud i to miljøer, lyder det videre.

KVADRAT A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 1.596,1 1.453,0
Bruttofortjeneste 604,9 522,2
Resultat før skat 31,7 8,8
Årets resultat 27,2 6,5
Status balance 1.527,2 1.245,4
Egenkapital 433,4 375,9
Gns. antal ansatte 986 898
Kilde: CVR.

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125