23948sdkhjf

Udenlandsk arbejdskraft er attraktivt i industrien

Flere og flere mindre og mellemstore danske virksomheder drager til udlandet for at finde arbejdskraft. Især mindre industrivirksomheder har taget tendensen til sig.
Håndværksrådet har foretaget en spørgeanalyse blandt 888 af organi-sationens medlemmer om import af arbejdskraft.

Resultatet fra analysen viser, at hver tiende af Danmarks mindre og mellemstore virksomheder især industrivirksomheder, håndværkere, service-virksomheder, henter arbejdskraft i udlandet pga. den presserende mangel på arbejdskraft inden for disse fag i Danmark.

Det skriver Dagbladet Børsen i dag.

- Resultaterne er overraskende. Vi kan se, at næsten en ud af fire virksomheder enten har eller påtænker at anvende udenlandsk arbejdskraft. Det er nyt, at de mindre virksomheder så aktivt er begyndt at anvende udenlandsk arbejdskraft, siger Jakob Brandt, cheføkonom i Håndværksrådet, ifølge Dagbladet Børsen.

Analysen afslører, at det især er de mindre industrivirksomheder, der har fået øjnene op for udenlandsk arbejdskraft og benytter sig af den. Herefter følger byggeri og servicefaget.

Bygge – Anlægs- og Trækartellet har også opfordret til, at virksomheder søger ud over grænserne til Tyskland og Sverige, når der søges kvalificerede arbejdere.

- Vi har selv opfordret til, at virksomhederne benytter sig af det grænseoverskridende AFsamarbejde i Eures og kigger på de mange ledige svenskere og tyskere, siger Gunde Odgaard, sekretariatsleder i BAT-Kartellet, til avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063