23948sdkhjf

Gevinsten hentes på industrialiseret byggeri

Danske træhusfabrikanter oplever et boom i regnskabsbogen – takket være kraftig efterspørgsel på industrialiseret byggeri, viser en ny analyse.
Træhusfabrikanter nyder godt af byggeboomet i Danmark – og særligt godt af industrialiseret byggeri, viser en ny brancheundersøgelse foretaget af ErhvervsBladet.

Brancheanalysen er foretaget på baggrund af regnskabstal offentliggjort fra 14 af de største træhusfabrikanter i Danmark.

Fabrikanternes resultat før skat har nået nye himmelhøjder i forhold til sidste år med en stigning på generelt 50 %. Men derimod er virksomhedernes aktivitet kun steget med 30 % - virksomhederne er altså bedre til at tjene penge på det, de laver.

- Den senere tids stærke stigning i træhusfabrikanternes evne til at skabe overskud, som undersøgelsen afdækker, skyldes, at byggeprocessen på træhusenes område er mere industrialiseret end ved det traditionelle byggeri, forklarer økonomisk konsulent Maria Hyldahl fra Dansk Byggeri til ErhvervsBladet.

Den økonomiske gevinst kan for alvor høstes på det industrialiserede byggeri, for her er der større omsætning i forhold til fabrikanternes udgifter pr. hus, skriver avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063