23948sdkhjf

Europæiske møbelproducenter anklager Kina

Flere europæiske møbelproducenter anklager kinesiske konkurrenter for dumping af siddemøbler i EU. Klagesagen er ikke god forretning, mener danske producenter fra Træets Arbejdsgiverforening.
Europæiske møbelproducenter fra Tyskland, Italien, Spanien, Slovenien og Slovakiet har lagt sag an mod Kina for dumping af siddemøbler på det europæiske marked, skriver Dagbladet Børsen.

Klagesagen menes at være EU’s hidtil største antidumpingsag ifølge den juridiske rådgivning fra møbelproducenternes europæiske interesseorganisation CEI-Bois i Bruxelles.

Bevismaterialet mod Kina er tyndt for de europæiske møbelproducenter, hvorfor sagen kaldes den største antidumpingsag i EU.

Møbelproducenterne, der fører klagesagen, skal bevise, at mindst en fjerdedel af det europæiske marked for siddemøbler er ramt af dumping fra Kina. Og herudover skal de enkelte virksomheder udlevere specifikke informationer om, hvorledes deres virksomhed er blevet ramt, førend sagen er bæredygtig.

Danske møbelproducenters holdning til klagesagen er neutral.

- Vi afventer sagen, men vi synes ikke, at klagen er en god ide, siger konsulent Christian Kofod fra Træets Arbejdsgiverforening under Dansk Industri til Dagbladet Børsen.

Træets Arbejdsgiverforening frygter, at hvis EU lægger straftold på siddemøbler fra Kina kan det økonomisk gå ud over danske møbelproducenter med produktion i Kina.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078