23948sdkhjf

Træ viger for 10.000 kvm vinyl i Aalborg

På Grønlands Torv i Aalborg er NCC i fuld gang med en gennemgribende renovering af 144 boliger for Alabu Bolig. Det store renoveringsprojekt, som er forhåndsgodkendt til en DGNB Sølv-certificering, byder blandt andet på nye gulve til samtlige boliger, og her blev Timberman valgt til at levere.

Samlet set skal gulvvirksomheden levere 10.000 kvm gulv, og hos Timberman glæder man sig over, at valget et faldet på Novego-vinylgulve. Ifølge projektkonsulent Alex B. Jørgensen underbygger det en aktuel tendens, hvor ikke mindst boligforeninger fokuserer mere og mere på løsninger, der gør den daglige drift af udlejningsejendomme nemmere og billigere.– Vi er rigtig glade for at være leverandør til endnu et stort renoveringsprojekt. Generelt oplever vi, at mange almene boligforeninger vælger Novego-vinylgulve som et alternativ til træ eller laminat, der historisk set har været den foretrukne løsning til almene boliger, fortæller han.

Oprindeligt var det planen, at der skulle lægges trægulve i de 144 boliger, men efter et besøg i Timbermans showroom i Hadsund endte boligforeningen i samråd med entreprenøren i stedet med at vælge vinylgulvene.

– I lejeboliger bliver gulvene som udgangspunkt slidt mere, og det var også derfor, at Novego-vinylgulv fra Timberman kom ind i billedet, da det er et meget slidstærkt gulv, som er mere modstandsdygtigt over for eksempelvis slag og spildt vand. Ligeledes har vedligehold været af afgørende betydning for bygherren, da det skal være nemt for beboerne at rengøre og pleje gulvene, mens de bor der, så de har flotte gulve i mange år, siger projektchef hos NCC Danmark, Daniel Hoffmann Kusk.

Skal passe til mange

De nye vinylgulve fra Timberman monteres som led i en totalrenovering, der blandt andet også omfatter renovering af tag, klimaskærm, installationer, udearealer samt indre renovering, og hos Alabu Bolig er man indtil videre godt tilfredse med resultatet.

– Vi er rigtig glade for de første færdigrenoverede boliger, som fremstår lyse, moderne og attraktive – og vi oplever, at beboerne har det på samme måde, lyder det fra Thomas Jung Pedersen, som er projektleder hos Alabu Bolig.

Han peger på, at der netop i forbindelse med denne renovering skal tages hensyn til en bred skare af beboere, da man nu går fra kun at have 3- og 4-værelsesboliger til også at have 2- og 5-værelsesboliger.

– Derfor skal eksempelvis gulvene både passe til mange forskellige præferencer udseendemæssigt og være yderst praktiske, da boligerne kommer til at huse såvel børnefamilier som pensionister og studerende.

Lige nu er der blevet leveret 3.000 ud af 10.000 kvadratmeter gulv til renoveringsprojektet, der blev igangsat 1. september og forventes at stå færdigt i andet kvartal 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078