23948sdkhjf

Palsgaard Træ udvider for 32 millioner

Palsgaard Træ A/S gennemfører nu den største investering i virksomhedens godt 100-årige historie. Produktionsanlæggene i Hampen i Midtjylland bliver i løbet af i år udbygget for 32 mio. kr.
Investeringen på 32 mio. kr. øger kapaciteten og imødekommer ønsker og krav om hurtig leveringstid.

- Investeringen skal ses som en naturlig følge af en stærkt stigende efterspørgsel, vores ønske om at imødekomme markedets behov for hurtige leverancer af færdigt producerede spær, elementer og kviste og sidst men ikke mindst udsigterne til vækst på det store tyske marked, siger adm. direktør Mogens Bonfils.

Udvidelsen er et resultat af den positive udvikling som Palsgaard Træ A/S de seneste år har oplevet.

Palsgaard Træ A/S med afdelingerne Precon i Slagelse, Taasinge Træ på Taasinge, bisco i Kliplev samt Skandach Holzindustrie i Unseburg i Tyskland beskæftiger i dag 325 medarbejdere og forventer, at det tal vil vokse i de kommende år.

Kombinationen af vækst både herhjemme og i Tyskland betyder, at bisco igen kommer til at producere et betydeligt antal ordrer til Tyskland. Som følge heraf skal en del af datterselskabets danske ordrer fremover produceres på det udvidede produktionsanlæg i Hampen.

Færdig i begyndelsen af 2007
Byggeriet i Hampen begynder i sommerferien og forventes færdigt i starten af 2007. Den største del af investeringerne tegner spærafdelingen sig for.

Der bliver opført en ny pressehal til spærproduktionen i tilslutning til to eksisterende haller. Investeringerne i spærafdelingen bliver på godt 23 mio. kr. Heraf går godt og vel seks mio. kr. til indkøb af nyt maskineri, blandt andet nye pressemaskiner med moderne laserudstyr.

Omlægninger og højere effektivitet
Halbyggeriet åbner mulighed for en omlægning af arbejdsgangene mellem plankelager, opskæring, mellemlager og presning, så der opnås et mere rationelt produktionsforløb og en højere effektivitet.

- Vi har ambitioner om at opnå et betydeligt reduceret timeforbrug pr. enhed, og i den sammenhæng har medarbejderne naturligvis også en meget vigtig rolle at spille. Som en følge af ændrede arbejdsgange og arbejdsmetoder bliver der gennemført efteruddannelse og introduceret nye aflønningsformer, forklarer Mogens Bonflis.

Alt i alt forventes en samlet kapacitetsforøgelse på mellem 15 og 20 procent. Den skal nedbringe leveringstiderne og gøre virksomheden endnu mere konkurrencedygtige.

Palsgaard Træ A/S er en del af ITH Industri Invest A/S og havde i fjor en omsætning på 285 mio. kr.

Kilde: Palsgaard Træ. http://www.palsgaardgruppen.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125