23948sdkhjf

Fravær skal ikke være tabu

Danske virksomheder har øget deres opmærksomhed på medarbejdernes fravær. Der er flere, der taler om fraværet med medarbejderne, og det virker, viser ny undersøgelse fra Dansk Handel & Service.
For den enkelte virksomhed er der mange penge at hente ved at nedbringe sygefraværet. Men fravær er også en belastning for kollegerne.

- Netop derfor er vi glade for at se, at virksomhederne aktivt arbejder med området, siger Birgitte Meisner Nielsen, udviklingskonsulent i Dansk Handel & Service.

Syge-, motions- og rygepolitikker er blevet indført i mange virksomheder, ligesom trivselsundersøgelser og fraværssamtaler er bruges til at nedbringe fraværet.

- Fraværssamtaler kan være vanskelige at gennemføre, men det viser sig, at de kan nedbringe fraværet. 30 procent af virksomhederne i undersøgelsen ønsker uddannelse i, hvordan man håndterer syge- og fraværssamtaler, siger Birgitte Meisner Nielsen.

Dansk Handel & Service anbefaler virksomhederne at aftabuisere sygefravær og opfordrer medarbejderne til at være åbne om deres tilstand. Det vil gavne begge parter.

Kilde: Dansk Handel & Service.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065