23948sdkhjf

Tignum tænker i træsorter

Møbelvirksomheden tignum i Århus introducerede første gang den new zealandske træsort tignum Clearwood i en møbelserie sidste år. Efterfølgende stor efterspørgsel på clearwood-møblerne i Skandinavien og dele af Europa sikrer, at tignum clearwood en stor fremtid.
Den århusianske møbelvirksomhed tignum A/S har haft held med sin produktion af møbler i træsorten Clearwood fra New Zealand, skriver Danske Møbler.

Sidste år introducerede Tignum for første gang en møbelserie af træsorten på møbelmessen i Køln 2005, og siden er det gået slag i slag med salget af Tignum Clearwood-møblerne.

Træsorten tignum Clearwood har en knastfri struktur og en lys farve, der giver en askelignende finish. Træsorten passer godt med den kendte enkelhed, der præger dansk møbeldesign.

- Enkelheden og de håndværksmæssige detaljer i tignum-serien har rod i stolte danske og skandinaviske designtraditioner, men samtidig er det lykkedes arkitekten Anders Nørgaard at give møblerne et helt moderne snit, som appellerer til forbrugere overalt i verden, forklarer Poul Erik Kristensen, der står bag århusianske tignum A/S til bladet Danske Møbler.

Hele ideen bag træsorten fra New Zealand kommer af, at tignum ville introducere danskerne for en ny træsort – et alternativ til fyrretræ, der havde det svært i konkurrencen – og som passede til veldesignede møbler i god kvalitet og til en god pris.

Møbelvirksomheden har gjort en god investering i den nye træsort, og ledelsen er overbevist om, at clearwood har en stor fremtid i eksklusive og nicheprægede produkter. Succes med træsorten får endvidere tignum til at tænke i nye træsorter og overflader til deres møbelserier, skriver bladet.

Interessen for tignum Clearwood-møblerne er også stor. Tignum sælger til hele Skandinavien og til de hollandske, belgiske og nordtyske markeder. Og herudover har virksomheden også gode kunder i Japan og middelhavsområdet vier også stor interesse for tignum Clearwood møblerne, der fremstilles hos danske underleverandører.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094