23948sdkhjf

Dansk arkitekt skal bygge nyt vartegn i Malmö

Hinsidan er Hyllie, Malmös største udviklingsområde i bydelen Väster, ved at spire frem. Nu skal Hyllie have et vartegn, og den opgave er tilfaldet den danske arkitektvirksomhed C.F. Møller Architects, som netop har vundet en konkurrence i samarbejde med bygge- og anlægsvirksomheden Wästbygg.

- Vi ser frem til at arbejde sammen med Wästbygg om at udvikle denne visionære kontorbygning med et omfattende initiativ til bæredygtig og cirkulær arkitektur. Kontorbygningen bliver et vigtigt og inkluderende knudepunkt for aktiviteten i området, og med sin skulpturelle silhuet vil den være et vartegn for klimaneutral træarkitektur. Prismeformen med trekantede tagterrasser og den tredimensionelle park har givet projektet navnet Prisma Parkkvarter3, siger Ola Jonsson, arkitekt og associeret partner hos C.F. Møller Architects i Sverige.

Kontrakten omfatter en trekantet kontorbygning på 14.500 kvm. Byggeriet vil tidligst starte i 2024.

Bygningen er konstrueret som en hybrid, hvor massivt træ, bæredygtigt beton og genbrugsmaterialer i facaderne, samt det indvendige finish og landskabsarkitekturen er blevet prioriteret. Integreret landskabsdesign er en central del af det arkitektoniske koncept, der skal indvirke positivt på økosystemet.

Den kommende kontorbygning skal certificeres i henhold til Breeam Excellent, Well Platinum, NollCo2 og Climate Smart Construction Site Gold (Wästbyggs egen certificering). Derudover vil projektet opfylde målene i Hyllie Miljøprogram, Climate Smart Hyllie og forpligtelser i overensstemmelse med C.F. Møller Architects’ medlemskab af LFM30.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079