23948sdkhjf

Fremgang for snedker- og tømrervirksomheder

Danske snedker- og tømrervirksomheder oplever kraftig fremgang i branchen. Der er flot vækst i omsætning og indtjening, viser en brancheanalyse foretaget af ErhvervsBladet.
Det er ikke længere dårligt at være i snedker- og tømrerfaget. Branchen er i økonomisk fremgang, skriver ErhvervsBladet.

ErhvervsBladet har foretaget en analyse i samarbejde med Experian, der viser, at 3000 danske tømrer- og snedkervirksomheder til sammen har oplevet en omsætningsfremgang i 2004/2005 på 8 %, hvilket er en fremgang på 6 % fra forrige år – hvor væksten var på 2 %.

Herudover er indtjeningen blandt virksomhederne tilmed steget med over 23 % i forhold til sidste år, hvor indtjeningsvæksten var på ca. 7 %.

- Der er tale om klare data, der fortæller om en branche i ret markant, økonomisk fremgang. En fremgang, der målt med flere forskellige nøgletal har været kraftigere end i dansk erhvervsliv set under et. For eksempel voksede omsætningen kun med fem procent samlet i alle brancher mod otte procent hos snedkervirksomhederne, og 24 procent af alle danske virksomheder kørte med underskud mod 21 procent hos trævirk-somhederne, siger chefanalytiker John Mikkelsen fra Experian ifølge ErhvervsBladet.

Snedker- og tømrervirksomhederne har fået et solidt økonomisk fodfæste, og udsigten til konkurs, der tidligere har hærget i branchen, er minimeret betydeligt.

Andelen af virksomheder, der har konkursen i hælene er faldet fra 12,1 % til 10,5 % på et år, skriver avisen på baggrund af analysen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079