23948sdkhjf

Nye vinduer kan skabe brandfælder

Rationel Vinduer afslører, at mange husejere er uopmærksomme på kravene til flugtveje, når der investeres i nye vinduer.
Mange ældre parcelhuse bliver efterhånden moderniseret – og husets gamle vinduer bliver skiftet ud med nye, der er flottere at se på.

Men uden at tænke over det kommer mange boligejere herved til at gøre huset ulovligt. Og hvad værre er: De forvandler huset til en brandfælde.

Det er Rationel Vinduer, der nu kan afsløre, at mange husejere ikke er opmærksomme på Bygningsreglementets krav til brandredningsåbninger, når der investeres i nye vinduer til huset.

Reglerne siger, at der fra ethvert opholdsrum i huset skal være en hurtig og sikker flugtvej til det fri.

Hvis vinduet er eneste vej ud, betyder det et krav om en friåbning, hvor højde og bredde tilsammen er mindst 1,5 meter, og hvor enten højden eller bredden er mindst 0,5 meter.

Ifølge Rationel Vinduer ønsker mange husejere at dele de store vinduer op i flere felter og køber så eksempelvis nye delte vinduer med en vandret post og fast rude øverst og en oplukkelig rude nederst.

Højden i den frie åbning i et topstyret vindue måles fra karmen til rammen, når denne er i sin yderste position.Men netop sådanne vinduer kan let komme i karambolage med brand-kravene, hvis de er de eneste i rummet.

Og ud over risikoen i tilfælde af brand kan det også medføre en betydelig ekstraudgift, når huset eventuelt senere skal sælges og en byggesagkyndig opdager fejlen og anfører den som en bemærkning i dokumentet til hushandlen.

Rationel Vinduer opfordrer derfor alle husejere til enten at gøre sig bekendte med Bygningsreglementets krav til brand-redningsåbninger, inden de påbegynder moderniseringen af boligen.

Kilde: Pressemeddelelse fra Rationel Vinduer A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109