23948sdkhjf

Virksomheder tilbydes gratis kurser i samfundsengagement

Som samarbejdspartner på Erhvervs- og Selskabsstyrelsens nye projekt ”Overskud med Omtanke” er AMU Nordjylland nu klar til at lære nordjyske virksomheder at arbejde strategisk med samfundsengagement.
Det kan betale sig for virksomheder at tænke på medarbejdernes trivsel, miljøet og lokalsamfundet.

Analyser viser, at samfundsengagement giver større arbejdsglæde, bedre bundlinieresultat og et godt omdømme. Og derfor vil Erhvervs- og Selskabsstyrelsen nu stimulere små og mellemstore virksomheders sociale og miljømæssige engagement gennem et landsdækkende projekt ”Overskud med Omtanke”.

Projektet er finansieret af midler fra EU’s Socialfond og Rummelighedspuljen, og målet er, at 12.000 ledere og medarbejdere landet over skal have deltaget i et gratis endags inspirationskursus i samfundsengagement på en af de 14 deltagende uddannelsesinstitutioner, inden år 2006 er omme.

Den omfattende kursusaktivitet har ikke alene til formål at øge virksomhedernes sociale engagement.

Et meget vigtigt formål er at hjælpe virksomhederne til at opnå konkurrencemæssige fordele, lokalt og globalt, af deres vilje til at udvise omtanke.

- Mange virksomheder er allerede engagerede i sociale og miljømæssige tiltag, de såkaldte CSR-aktiviteter – corporate social responsibility. Typisk er virksomhederne bare ikke bevidste om at indtænke etikken i deres forretningsaktiviteter, så de opnår konkurrencefordele af deres engagement, fortæller virksomhedskonsulent Lone Mejlgaard, AMU Nordjylland.

Når projektet hedder ”Overskud med Omtanke” er det netop for at understrege, at profit og etik sagtens kan gå hånd i hånd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079