23948sdkhjf

Det går godt for danske byggevarer

Den danske byggeindustri har kronede dage i øjeblikket, og faktisk går det så godt, at mange håndværksvirksomheder og producenter af byggematerialer har svært ved at følge med.
Den stærke vækst i det danske byggeri har medført, at de danske producenter af byggematerialer oplever nogle rigtig gode år med stigende produktion, øget salg til både hjemmemarkedet og udlandet og en pæn indtjening.

Da de danske forbrugere, i følge en ny undersøgelse fra Foreningen for Byggematerialeindustrien, primært foretrækker danske produkter, forventes væksten at fortsætte, og 2006 vil blive endnu et år med gode salgstal for hjemmemarkedet.

Også i udlandet går det godt for producenterne af byggematerialer.

Danske virksomheder har efterhånden fået opbygget et godt navn i udlandet og erobrer stadig større markedsandele i mange lande.

Eksempelvis i Storbritannien er danske vinduer og døre næsten blevet synonyme med kvalitetsprodukter til en fornuftig pris, og det samme gælder for mange produkter inden for varme-, isolerings- og gulvsektorerne.

Dansk eksport til byggeindustrien i både Storbritannien og Irland er i fremdrift og er en væsentlig årsag til stigningen i den samlede danske eksport til de to lande.

En af grundene til de danske virksomheders succes er, at Danmark i mange år har været kendt for miljøvenlige produkter, som opfylder fremtidige krav til energibesparelse og design.

Danmark udpeges da også af mange som potentielt leverandørland, hvis byggeriet skal være i top.

Der er mange lande i Europa, hvor der fremover netop vil blive stillet betydelig højere miljøkrav til produkterne, og hvor prisen ikke længere vil være første prioritet. Her står de danske producenter således meget stærkt med deres gode omdømme og mulighederne for at øge eksporten af bygge-materialer har derfor aldrig været bedre.

Kilde: Håndværksrådet International A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078