23948sdkhjf

Lønpres sniger sig ind på arbejdsmarkedet

Danske økonomi er rødglødende. Med en stigende beskæftigelse og en faldende ledighed er der grobund for, at et lønpres kan få fodfæste på arbejdsmarkedet.
Antallet af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere har nået 2.237.000 personer, hvilket er det højeste nogensinde. Faktisk skal man kigge 30 år tilbage i kalenderen for at finde en tilsvarende lav ledighed.

- Med de nye tal er presset på arbejdsmarkedet yderligere forstærket. Risikoen for, at det udløser en lønfest, er særdeles nærværende, advarer seniorøkonom Peter Skøttegaard Øemig, Jyske Bank ifølge Dagbladet Børsen.

Flere virksomheder melder om problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, ligesom de regionale arbejdsmarkedsråd oplevere flere og flere flaskehalsområder. Med de historisk flotte beskæftigelsestal i ryggen, bliver virksomhedernes jagt på medarbejdere så heftig, at der skrues op for lønniveauet.

Lønpresset på arbejdsmarkedet kommer ikke nødvendigvis, når det går godt i økonomien. Det kommer ofte snigende, når den økonomiske vækst begynder at aftage og produktiviteten er faldende, advarer Jyske Bank ifølge avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078