23948sdkhjf

Møbelproducent chipper sig til fuld transparens

Med sit nye ECO-system giver Wehlers nu sine kunder mulighed for at opnå fuld indsigt i hvert enkelt møbels historik.

Det oplyser møbelproducenten i en pressemeddelelse.

Wehlers ECO-system, som iværksættervirksomheden MiCollect har stået for at udvikle, består ganske enkelt af en chip, der er monteret i møblet. Via NFC-funktionen i en mobiltelefon leder chippen til en unik hjemmeside med en række oplysninger om lige præcis det møbel.

For Wehlers, der producerer sine møbler af recirkulerede materialer, betyder det, at kunderne kan se, præcis hvor og hvornår det plastaffald, der er blevet til lige netop deres stol, er samlet op.

– Wehlers Eco-system giver køberen en indsigt i deres møbel, som er helt enestående. I stedet forat tale om bæredygtighed for den samlede produktion, tager vi den cirkulære tanke til et nyt niveau, hvor alle kan følge det enkelte produkt, forklarer Wehlers-stifter Henrik Holm.

Den nye teknologi er i første omgang etableret i virksomhedens R.U.M-kollektion, der blandt andet tæller den oprindelige R.U.M-stol produceret af 96 pct. fiskenet indsamlet fra verdenshavene og den nyere R.U.M. Original E-affald, der består af 96 pct. genanvendt affald fra elektronikindustrien. Og ifølge Henrik Holm spiller seneste tiltag godt sammen med den cirkulære tilgang til forretning.

–  Det er en unik dokumentation af vores mission: at genanvende, genbruge og reparere for at sikre, at det plast, vi samler ind, aldrig ender i havene igen, siger han.

Hos MiCollect, der har stået for at udvikle teknologien bag, understreger man, at målet netop et at sikre transparens, der kan understøtte øget genanvendelse og længere produktlevetider.

 – Løsningen, vi har skabt for Wehlers, er et bevis på dette. Fuld transparens for Wehlers R.U.M. stole, der netop er, som Wehlers siger: Et ECO-system, der fungerer og sikrer jordens ressourcer for fremtidige generationer. En cirkulær forretningsmodel, siger direktør og medstifter af MiCollect Merete Skov Pedersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078