23948sdkhjf

Flere udenlandske selskaber med vækst

Ny analyse viser, at udenlandsk ejede selskaber er større end dansk ejede selskaber - og de skaber større vækst i omsætningen og er langt bedre til at tiltrække arbejdskraft end danskerne.
Kvartalsanalyse fra Experian viser, at udenlandsk ejede selskaber generelt er større end de dansk ejede, og de klarer sig også en smule bedre – i hvert fald i forhold til sidste undersøgelse af samme område.

Det fremstår af analysen, at det gennemsnitlige antal ansatte i de udenlandsk ejede selskaber ligger helt oppe på ca. 63, mens der kun i gennemsnit er 18 medarbejdere i de dansk ejede selskaber.

Herudover viser analysen fra Experian, at der er sket en markant stigning i omsætningen i de udenlandsk ejede selskaber i forhold til sidste år.

I 2005 var billedet helt anderledes – der havde 53% af de dansk ejede selskaber - imod 52% af de udenlandsk ejede selskaber - vækst i omsætningen.

Egenkapitalen er gennemsnitligt 3 gange så høj i de udenlandsk ejede selskaber, og ser vi på indtjeningen, ligger denne ligeledes også nogenlunde 3 gange så højt som i de dansk ejede.

Undersøgelsen viser endvidere, at udenlandsk ejede virksomheder er bedre til at skabe flere nye arbejdspladser end de danske. Det synes således at være en myte, at udenlandske opkøb af danske virksomheder betyder færre arbejdspladser.

Kilde: Pressemeddelelse fra Experian. http://www.experian.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062