23948sdkhjf

Industriens forventninger fortsat positive

Ny undersøgelse fra DI viser, at industriens forventninger til de kommende tre måneder er positive. Industrien vil opleve stigende produktion og beskæftigelse samt faldende salgspriser.
Ny undersøgelse foretaget af Dansk Industri viser, at industriens forvent-ninger til de næste tre måneder er fortsat positive.

Undersøgelsen illustrerer en lille stigning på 1% point fra 6 til 7 fra april til maj 2006, når der korrigeres for sæsonudsving.

Det viser den sammensatte konjunkturindikator for industrien, som er en sammenvejning af produktionsforventninger, færdigvarelagre og ordre-beholdning.

Produktionsforventningerne til de kommende tre måneder er steget med 6 % point fra 11-17 – korrigeret for sæsonmæssige udsving.

Undersøgelsen viser desuden, at industrien kan forvente en stigende produktion og beskæftigelse i perioden fra maj til juli.

Produktionen ventes at stige i virksomheder, der repræsenterer 30% af beskæftigelsen i industrien, mens 8% venter en faldende produktion. Fordelt på tre indikatorer ser det således ud:

- 22% netto af industrien forventer stigende produktion
- 7% netto af industrien forventer stigende beskæftigelse
- 1% netto af industrien forventer faldende salgspriser

Kilde: Danmarks Statistik. http://www.dst.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095