23948sdkhjf

Entreprenør sendte betonfolk på skolebænken for at bygge 30 meter højt træhus

Opførelsen af bydelen UN17 Village i Ørestad Syd har været en katalysator for entreprenøren CG Jensen, der nu i egenproduktion kan påbegynde opførelsen af et 30 meter højt træhus.

I forarbejdet med den markante opgave har firmaet uddannet egne betonfolk til nu også at kunne montere CLT (Cross Laminated Timber) søjler og dæk. 

– Vi har prioriteret at kunne opføre CLT byggerier i egenproduktion, da vi fortsat gerne vil sikre bygherren en god kvalitet og fremdrift i udførelsen. Det betyder, at det er CG Jensens egne medarbejdere, der effektivt følger opgaven til dørs på tværs af de forskellige fag. På den måde kan vi undgå ærgerlige grænsefladeproblematikker og forsinkelser mellem forskellige underentreprenører, siger divisionschef i division Beton Arcon, Morten Andersen, i en pressemeddelelse om projektet.

Grundigt forarbejde

Det syvetagers høje træbyggeri i UN17 Village er CG Jensens første store CLT byggeri. Forud for opførelsen ligger måneders forberedelser – og herunder et studiebesøg i Sverige for at blive klogere på blandt andet samlingsdetaljer, logistik og fugtstrategi.

– Vi har søgt erfaringer på kryds og tværs. Vi har sendt medarbejdere på workshops og kurser og vi har rådgivet os hos Teknologisk Institut, Moe, CLT eksperter fra søsterselskabet Adserballe & Knudsen samt en erfaren, svensk entreprenør, der har hjulpet os godt på vej, siger divisionschef i division Stål, Henrik Berg.

Forarbejdet har ifølge CG Jensen været anstrengelserne værd. Man er kommet godt fra start på byggeriet, hvor man nu har monteret de første træsøjler og CLT dæk. Forude venter nu seks måneders opførelse, hvor man i fire etaper vil færdiggøre det 30 meter høje træbyggeri.

Komplet byggesystem 

Som en del af træbyggeriet designer og udfører CG Jensen også selv træ-facadekassetter i egenproduktion. Her er der lagt en strategi for montage og teknik, så kassetten kan virke med alle materialer – herunder altaner i stål. 

– Vi laver både råhus, facadekassetter og altaner i egenproduktion. På den måde laver vi et komplet byggesystem – og det ser vi en stor fordel i, siger divisionschef i division Byggeri Øst, Claus Baumann.  

CG Jensen opfører det syvetagers høje træbyggeri for bygherren Nrep. Bygningen er som nævnt en del af den nye, bæredygtige bydel UN17 Village, der er udviklet i samarbejde med Sweco Architects, Lendager, Moe og CG Jensen - og som gennem konkrete tiltag adresserer de 17 verdensmål. 

Hos CG Jensen kommer CLT kompetencerne til at ligge forankret hos divisionschef i division Beton Arcon, Morten Andersen, og divisionschef i division Stål, Henrik Berg. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157