23948sdkhjf

Unik mulighed for design og konstruktion

Jutlanprofil A/S skaber nye muligheder for anvendelse af træmaterialer ved formning i tre dimensioner.
Tekst: Kaj Hansen

Jutlanprofil A/S, der beskæftiger 23 medarbejdere, er beliggende i Sdr. Felding og er en del af Jutlandia Gruppen, der yderligere består af Jutlandfloor A/S, Living Collection K/S og Selandia Parket A/S samt forskellige aktiviteter inden for luftfart.

Produktionen omfatter hovedsagelig bearbejdning af massivt træ til lister i alle mulige profiler. Herudover omfatter produktionen omvikling af lister med forskellige materialer i blandt andet plast, metal m.m. samt bearbejdning af pladematerialer og overfladebehandling. Seneste store leverance har været lister til akustisk beklædning af vægge og lofter i ny koncertsal ved Syddansk Universitet.

Driftschef Jens Iversen og salgschef Evald Lodahl fortæller, at virksomheden lægger stor vægt på at være samarbejdspartner over for sine kunder. Dette betyder, at de i højere og højere grad indtager rollen som konsulent og rådgiver i forbindelse med de til tider komplicerede opgaver, som Jutlanprofil skal udføre for kunderne.

Kunderne kan foruden andre producenter blandt andet være arkitekter, ingeniører og designere, fortæller de to chefer.

Bøjning af hårdtræ
Det sidste skud på stammen hos Jutlanprofil er bøjning af hårdtræ i ask, eg, bøg og ahorn. Teknikken stammer oprindelig fra Tyskland, men her gik processen i stå. Den er nu færdigudviklet i italiensk regi, og markedsføres under navnet Bendywood, hvor Jutlanprofil står som formidler til foreløbig det danske marked.

Her demonstrerer salgschef Evald Lodahl maskinen som Jutlanprofil A/S anvender ved fremstilling af blandt andet håndlister i Bendywood til trapper. (Foto: Kaj Hansen)Processen er rimelig simpel og omfatter:
• Skovning
• Dampning
• Sammenpresning
• Tørring

Under stort tryk presses der damp igennem træet, som herefter udsættes for et kraftigt tryk i længderetningen, der reducerer træets længde med op til 20 procent.

Der er således tale om en såkaldt termomekanisk proces hvor træets cellevægge ændres. Efterfølgende kan træet cellevægge nu udvide sig på den udvendige side og bøjes efter den profil, som man ønsker – vel at mærke uden at træet går i stykker. Når træet er presset, tørres det, og er herefter klar til brug.

Forskellen på Bendywood og tidligere lignende forsøg er, at Bendywood kan anvendes i tørret tilstand, og skal ikke holdes fugtig, som f. eks. tilfældet er med stukket træ.

Ved cirkulære bøjninger er mindste radius 10 gange træets tykkelse. Den maksimale dimension er 100mm x 120 mm, og den maksimale længde er på 6 meter. Mindre dimensioner kan med lethed formes i hånden, mens større dimensioner skal bearbejdes maskinielt, fortæller Jens Iversen.

Giver nye muligheder til designere og arkitekter
Der ligger store muligheder i denne form for bearbejdning af træ for designere og arkitekter. Ja, man kan vel sige at det kun er fantasien der sætter grænsen. Produktet giver gode muligheder for at tænke i utraditionelle baner i forbindelse med fremstilling af møbler, inventar m.m.

Således fortæller Jens Iversen og Evald Lodahl, at i forbindelse med fremstilling af håndlister til trapper, kan disse fremstilles 40 procent billigere i Bendywood end på den hidtil kendte traditionelle måde.

Bendywood er med de nuværende træsorter ikke egnet til udvendig brug, men Jutlanprofil arbejder på at skabe produkter i eksotiske træsorter der kan anvendes til udendørs produkter.

Driftschef Jens Iversen viser her en del af en trappehåndliste udført i messing, som nu skal udskiftes til en tilsvarende i Bendywood. ( Foto: Kaj Hansen ).Læs mere om Jutlanprofil A/S på http://www.jutlanprofil.dk eller ring på tlf. 96 99 64 20.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078