23948sdkhjf

Afrikansk skovkoncession får FSC-certifikat

Den første af DLH’s nyerhvervede skovkoncessioner i Republikken Congo har opnået den eftertragtede FSC-certificering. Det skete, da Congos præsident den 25. maj 2006 overrakte certifikatet til DLH’s divisionsdirektør Robert Hunink.
DLH’s datterselskab Congolaise Industrielle des Bois (CIB) har nu opnået den højeste anerkendelse inden for bæredygtig skovdrift.

Det skete da den uafhængige certificeringsorganisation SGS sammen med Congos præsident Mr. Denis Sassou Ngesso tildelte 296.000 hektar naturskov i det nordlige Congo den anerkendte FSC-certificering.

- Certificeringen i Congo er afgørende for vores forretnings- og miljømæssige strategi, og jeg er stolt over, at det efter flere års arbejde nu er lykkedes at opnå denne certificering, der ikke havde kunnet lade sig gøre uden CIB’s ledelses og personales dedikerede indsats i projektet, siger Robert Hunink, der er direktør i DLH’s division for hårdttræ og tidligere adm. direktør i det nu DLH-ejede tt Timber Group.

Med certificeringen er DLH rykket et skridt nærmere målet om at blive verdens førende leverandør af bæredygtigt, certificeret tropisk hårdttræ.

- Certificeringen betyder, at vi nu for første gang kan tilbyde en variation af FSC certificerede træsorter fra Congo-bassinet, og at vi fremover i væsentlig højere grad kan efterkomme den stigende efterspørgsel på certificeret træ, siger adm. direktør i DLH Jørgen Møller-Rasmussen.

1-2 træer på 30 år
Bag certificeringen ligger flere års intensivt miljøarbejde i CIB og tt Timber Group, der blandt andet omfatter en detaljeret og holistisk skovplan.

Arbejdet specificerer nøje, hvordan skovområderne er sammensat og, hvordan bæredygtigheden sikres. Det betyder blandt andet, at der kun vil blive høstet 1-2 udvalgte træer pr. hektar (1,4 fodboldbane) hvert 30. år.

CIB’s skovkoncessioner er en afgørende ressource for den økonomiske udvikling i det nordlige Congo, og de congolesiske myndigheder har spillet en væsentlig rolle i arbejdet frem mod en certificering af Kabo koncessionen, der også er hjemsted for en lang række truede dyrearter samt indfødte skovfolk.

Med FSC-certificeringen tilgodeses den økonomiske udvikling, men på en bæredygtig og miljørigtig måde.

- Vores detaljerede og nu FSC-certificerede skovplan er lavet i respekt for både lokalbefolkning, plante- og dyreliv og sikrer beskyttelse af truede planter og dyrearter samt, at der aldrig skoves mere træ, end der vokser op. Samtidig betyder planen, at CIB kan arbejde med produktion og marketingsindsatser på både kort- mel-lem og meget lang sigt, siger Robert Hunink.

Ros fra tropisk regnskovsfond
Ved en officiel begivenhed i Brazzaville i Congo den 25. maj 2006 præsenterede FSC’s Executive Director, Heiko Liedeker, certifikatet for Republikken Congos præsident, Hans Højhed Mr. Dennis Sassou-Ngesso, den congolesiske skovminister Henri Djombo samt DLH’s Executive Vice President, Robert Hunink.

Den internationale organisation Tropical Forest Trust roser det engagement, CIB har vist.

- Over de seneste to år har CIB’s øverste ledelse gennemført meget store forandringer for at opnå certificeringen. Samtidig har samspillet mellem de lokale, de professionelle skovfolk, direktionen, forskellige NGO’er og ikke mindst myndigheder i Congo været forbilledligt, sagde Executive Director Scott Poynton, der opfordrer de øvrige lande i Congobassinet til også at satse på FSC-certificeringer.

Arbejdet med at få certificeret CIB’s resterende fire skovkoncessioner i Congo fortsætter, indtil de i alt 1,3 millioner hektar skov er certificeret.

Kilde: Pressemeddelelse fra DHL.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079