23948sdkhjf

Tysk arbejdskraft til Sønderjylland

Det skal i fremtiden være lettere for danske virksomheder at trække på tysk arbejdskraft. Især Sønderjylland-regionen er et stort potentiale for tyske arbejdere.
Virksomheder i Sønderjyllandsregionen, der står og mangler akut arbejdskraft, skal i fremtiden have lettere ved at rekruttere medarbejdere fra grænselandet Tyskland, skriver ErhvervsBladet.

- I Sønderjylland er ledigheden nede på fem pct., mens den i det nordlige Tyskland er helt oppe på 11 pct. Vi skal tiltrække nye medarbejdere på helt almindeligvis, og langt den største del vil stadig komme fra Danmark. Men tyske medarbejdere kan være et godt supplement, og i den sammenhæng er der et stort potentiale i Flensborg, siger Bo Lybæk, formand for Dansk Industri og adm. direktør i Hydro Aluminium Tønder A/S til ErhvervsBladet.

Reglerne for rekruttering af tysk arbejdskraft skal gøres mere enkel, og de praktiske arbejdsbetingelser skal gøres attraktiv for tyskerne. Det er politikernes ansvar, og de opfordres fra Bo Lybæks side til at etablere et grænsegængercenter i den sønderjyske region.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063