23948sdkhjf

DI åbner for sydamerikanske muligheder

Dansk Industri er klar med et nyt kontor i São Paulo, der skal hjælpe danske virksomheder ind på det brasilianske marked.
Brasilien har høj vækst, stor købekraft og en fremtid som en af verdens største økonomier. Og der er vækst i stort set alle brancher, især inden for fødevarer, olie og gas samt telesektoren.

Alligevel er den danske eksport til det store sydamerikanske land kun på 1,5 mia. kr., og danske virksomheders investeringer i landet udgør med 3 mia. kr. blot en syvendedel af f.eks. de norske investeringer.

– Danske virksomheder har viet det brasilianske marked meget lidt opmærksomhed i lyset af det potentiale, markedet rummer, siger Deputy director i DI, Jacob Kjeldsen.

Den manglende opmærksomhed skyldes sandsynligvis, at Brasilien er et meget svært marked at etablere sig på, fordi der er store krav til lokal tilstedeværelse og solidt kendskab til kultur, lovgivning og sprog.

Samtidig skyldes det også, at det kraftige fokus på asiatiske og østeuropæiske markeder har skygget for Brasilien og Sydamerika.

Derfor etablerer DI som de første et kontor i São Paulo. I kontoret, der er baseret på Own Man- konceptet, kan en dansk virksomhed have sin egen lokale medarbejder, der udfører markedsanalyser, holder kundemøder samt finder leverandører og partnere i det sydamerikanske land.

- Målet er, at en dansk virksomhed på en mere sikker og hurtigere måde får fodfæste og markedsandele - eller finde de mest optimale leverandører og partnere. DI har tilsvarende kontorer i Shanghai og Moskva, og det har været store succeser, som vi nu vil udbrede. For når en virksomhed går globalt, behøver det bestemt ikke kun være rettet mod øst, siger Jacob Kjeldsen.

Kilde: Dansk Industri. http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11