23948sdkhjf

Velux mod kopiaktivitet

Velux har paraderne oppe overfor plagiater, der sælger kopi-varer af selskabets produkter. Virksomheden slår ned både i Østeuropa og Asien, hvor kopi-markedet vokser.
Ovenlysproducenten Velux har i de sidste 10-15 år oplevet stigende plagiering af deres produkter fra især Kina og Central- og Østeuropa. Og Velux slår hårdt ned mod kopiaktiviteten, skriver Børsen

- Vi oplever helt klart flere sager. Vi bruger mange penge på videreudvikling af vores produkter, og når man har investeret meget i at have det bedste produkt, så vil man også håndhæve sine rettigheder, og så synes vi ikke, det er fair, når nogen slavisk kopierer det dagen efter, siger Jørgen Tang- Jensen, direktør i Velux, til Børsen.

Velux er en af de virksomheder, der går til kamp mod plagiaterne i de pågældende lande. Men kopisagerne fører sjældent til en endelig lukning af den ulovlige aktivitet.

Mangel på lovgivning på kopi-området er ofte et problem i landene, hvor kopiaktiviteten er mest udbredt.

- Nu er lovgivningen på plads i Kina, men der mangler sanktioner. Vi har haft en sag i Kina, hvor vi fik myndighederne ud, og de lukkede fabrikken. Men da de tog derfra om eftermiddagen, kørte fabrikken videre, forklarer Jørgen Tang-Jensen til Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062