23948sdkhjf

Brandvarmt bord fik Buch på krogen

Det unge iværksætterpar Malthe Büttner og Sofie Schwartz var egentlig på vej ud af DR’s løvehule, da serieinvestor Jesper Buch brød ind.  

– Er du helt sikker, Malthe?  

Spørgsmålet kom i kølvandet på det, der havde lignet en forgæves forhandling om en investering i virksomheden Ildbordet. Buch var ellers klar til at smide 1 mio. kr. for 25 pct. af virksomheden, men da parrets smertegrænse lå på 12,5 pct., blev det svært for parterne at mødes. Så svært, at Malthe Büttner og Sofie Schwartz altså var få skridt fra at forlade studiet uden en investering, da Jesper Buchs spørgsmål fik dem til at tage endnu en tænkepause.  

– Vi kan gå lidt ned i værdiansættelse og så sige 550.000 for 15 pct. af vores virksomhed, lød det modbud, der til sidst fik løven til fadet.   

– Købt, sagde Jesper Buch, og dermed fik Ildbordet lige præcis den investor, de havde ønsket sig.  

– Vi vidste, at Jesper Buch har nogle enestående kompetencer inden for nogle områder, som er essentielle for, at vi kan fortsætte vores vækst. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi kom derind med håbet om at få Jesper Buch med på rejsen, fortæller Sofie Schwartz i dag til Aarhus Stiftstidende.  

Da parret trådte ind i løvehulen, havde virksomheden eksisteret i bare tre måneder, og siden optagelserne i efteråret, har Malthe Büttner og Sofie Scwhartz haft travlt med at forberede sig på det boost, de forventer, torsdagens tv-udsendelse resulterer i.   

I og med vi deltog, var vi jo klar over, at der ville komme et kæmpe boost, og at vi skulle være grundigt forberedte. Vi har designet, testet og behandlet bordene og samtidig skaleret produktionen op, så vi er klar til den efterspørgsel, der måtte komme - ikke bare i forbindelse med Løvens Hule, men også nu, hvor sæsonen for udendørsmøbler starter - og gøre det godt og grundigt, men stadig have fart på. Det har været stressende og hårdt, men også fedt, siger Malthe Büttner til Lokalavisen Aarhus.  


Ildbordet sælger borde med ild i. Bordene er udført i glasfiberarmeret beton, mens ilden kører på gas.
Foto: Ildbordet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109