23948sdkhjf

Endelig rykker Ikea til Esbjerg – men planerne er skrumpet markant

Det er lidt mere end tre år siden, Ikea købte en grund i udkanten af Esbjerg, men vestjyderne har siden måttet væbne sig med tålmodighed. Igen og igen er byggeplanerne blevet udskudt, men nu rykker den svenske kötbullarkæmpe endelig vest på. Den indkøbte grund får dog lov at stå ubebygget en rum tid endnu.

Det skriver JydskeVestkysten.

Hvor Ikea oprindeligt barslede med et klassisk varehus på 20.000 kvm, må Esbjerg i første omgang nøjes med knapt 900 kvm Planning Studio, der bliver det første af slagsen vest for Storebælt.

Den beslutning er truffet, fordi Ikea vil høste erfaringerne fra en ny type varehus, der er undervejs ved Dybbølsbro i København, inden der tages endeligt stilling til fremtiden på den jyske vestkyst.

 – Ikea udvikler sig hele tiden, og strategien har ændret sig, siden vi købte grunden i Esbjerg for flere år siden. Forbrugerne handler mere online og bruger varehuset anderledes end tidligere. Derfor bygger vi i København en ny type varehus, som, i modsætning til dem folk i Esbjerg kender fra Odense og Aarhus, ikke har det store ”tag-selv-lager”, men derudover har alle de andre varer, man kender fra Ikea. Og vi vil gerne drage erfaringer fra denne nye type varehus i København, før vi tager beslutning om Esbjerg, fortæller Anders Lyhne Nordtorp, Expansion Manager i Ikea Danmark til avisen.

Det nye varehus i København åbner i sommeren 2023, og Anders Lyhne Nordtorp fortæller, at Ikea beholder den store grund i Esbjerg, indtil kæden kender resultaterne af den københavnske satsning. Indtil da må esbjergenserne altså få deres saml-selv-lyst stillet i det nye Planning Studio, der slår dørene op allerede til sommer.

Læs mere om: IKEA
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094