23948sdkhjf

Talloil investerer millioner i Canada

Den svenske bio-energi-virksomhed Talloil vil investere 107 millioner euro i Canada. Virksomheden vil omdanne døde canadiske fyrretræer til træpiller og eksportere dem til Europa. Råmaterialet er canadiske fyrretræer, der er ødelagt af barkbiller. Talloils planer vil skabe omkring 600 arbejdspladser i Canada.
I British Columbia er man ved at være desperat efter en løsning på problemet med barkbiller, der hærger i provinsen. Barkbillerne har ødelagt al fyrretræ i provinsen og savværkerne har ikke nogen chance for at aftage al tømmeret.

Lennart Sandström, der er Talloil’s projektleder i Canada siger til Nordic Family Forestry, at virksomheden har planer om at fælde skov på et areal på mere end 50.000 hektarer inden for et område på 50.000 kvadratkilometer. Dette svarer til mere end 1 million kubikmeter tømmer over en periode på ti år.

Træer, der er blevet angrebet af barkbiller, er fem til ti år om at dø. Normalt er træpiller fremstillet af savsmuld og træspåner, men i dette tilfælde vil hele træer blive omdannet til træpiller.

Talloil har planer om at etablere fire træpille-fabrikker, der hver vil beskæftige omkring 60 personer. Et tilsvarende antal personer vil være beskæftiget med hugst, ligesom der også vil være et antal personer beskæftiget med udplantning af nye fyrretræer. Talloil vil i alt komme til at beskæftige 600 personer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063