23948sdkhjf

EUC MIDT udvalgt som regionalt kompetencecenter

Ud af 25 ansøgninger har Undervisningsministeriet udvalgt 15 regionale kompetencecentre inden for efter- og videreuddannelse, herunder EUC MIDT. Erhvervsskolen koncentrerer den fremtidige indsats om tre specifikke brancheområder, nemlig byggebranchen, IT/elektronikområdet og autobranchen.
EUC MIDT i Viborg kan glæde sig over at være udvalgt som et af landets 15 kompetencecentre.

Fremover skal uddannelsescentret målrette udbudet af voksen- og efteruddannelse til de regionale behov og dermed fremme den regionale udvikling for primært små og mellemstore virksomheder.

Projektet indledes med en behovsanalyse, der har til formål at afdække det fremtidige behov for kompetenceudvikling hos små og mellemstore virksomheder i hele regionen.

Herefter følger et samarbejde med 36 udvalgte virksomheder inden for de tre nævnte brancheområder. Samarbejdet skal sikre, at EUC MIDTs fagudvikling svarer til virksomhedernes ønsker og forventninger.

Undervisningsminister Bertel Haarder hilser de nye kompetencecentre velkommen:

- Centrene giver et løft til kompetenceudviklingen i regionerne. Ikke mindst til de mennesker, der måske ikke var så glade for at sidde på skolebænken i de unge år, men nu har fået lysten til at opkvalificere sig. De får nu uddannelsestilbud, der passer til deres behov. Samtidig vil også lokale virksomheder drage stor nytte af de nye kompetencecentre, idet de nemmere vil kunne dygtiggøre deres medarbejdere og på den måde stå styrket overfor fremtidens udfordringer i en globaliseret verden, siger Bertel Haarder.

Udviklingsprogrammet på EUC MIDT kommer således primært det regionale erhvervsliv til gode, men landets øvrige kunder vil også nyde godt af projektet.

EUC MIDT er landsdækkende inden for såvel byggebranchen, IT/elektronikområdet og autobranchen og trækker således kunder til Viborg fra hele Danmark.


Kilde: Pressemeddelelse fra EUC. http://www.eucmidt



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078