23948sdkhjf

Stort eksportpotentiale i franchising

Dansk erhvervsliv har enorme muligheder for vækst gennem franchising. Men det kræver mere fokus på franchising som forretningsform.
Der er store muligheder for international vækst og succes for danske virksomheder, hvis de inkorporerer franchising som forretningsform, det mener Dansk Franchise Forenings nye formand, Kvik direktør Carsten B. Andersen.

- I KVIK ser vi ingen begrænsninger for vores vækstmuligheder, og kigger man sig omkring i dansk erhvervsliv, er der jo masser af eksempler på, at netop franchising er en unik vej til international succes. Bare se på IC Companys, Brandtex, HTH og mange flere, siger Carsten B. Andersen.

Den nye formand ser det, som en af sine største opgaver at gøre franchising mere kendt som en unik forretningsmodel for danske virksomheder.

- Med franchising er det vigtigste ikke produktet, men konceptet. Det handler om knowhow og systematisering, og det er jo det, alle taler om, skal være Danmarks fremtid. Derfor ser jeg netop Dansk Franchise Forening som en central organisation for mange danske virksomheder de kommende år, siger Carsten B. Andersen.

Etikken i højsædet
For den nye formand handler franchising om at opføre sig ordentligt. Noget som også får stigende fokus i erhvervslivet i disse år, hvor begreber som Corporate Social Responsibility vinder mere og mere indpas.

- Foreningen har indledt en certificerings-proces, som betyder, at mennesker, der overvejer at blive franchisetagere let kan tjekke franchisegiverens seriøsitet, og om virksomheden lever op til de etiske regler, som et franchisekoncept bør baseres på, siger DFF-formanden.

Dansk Franchise Forening har de sidste par år udviklet en ny og ambitiøs strategi, der skal samle franchisevirksomhederne under en fælles paraplyorganisation.

Arbejdet er drevet af bestyrelsen med den afgående formand, Poul W. Sørensen fra Modulex, der i øvrigt fortsætter i bestyrelsen, og foreningens direktør Toke Allentoft i spidsen. Den nye formand vil speede implementeringen af den nye strategi op.

- Det er nu alle taler globalisering, og nu Regeringen fokuserer på Fremtidens vidensvirksomheder etc. Derfor er det helt klart min ambition, at franchising bliver et centralt nøgleord, når man taler dansk erhvervslivs fremtid, erklærer Carsten B. Andersen.

Formandsposten i DFF skal forenes med jobbet som direktør for KVIK, hvor grundlægges Knud Boel Troelsen netop har overladt roret til Carsten B. Andersen.

Kilde: Pressemeddelelse fra DFF. http://www.dk-franchise.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062