23948sdkhjf

Fornuft i import af østeuropæisk arbejdskraft

Arbejdere fra Østeuropa kan mindske presset på det danske arbejdsmarked. Dansk Arbejdsgiverforening forudser, at antallet af østeuropæiske arbejdere vil vokse markant i de kommende år.
I dag opholder 4.700 østarbejdere sig med arbejdstilladelse i Danmark, men som arbejdsmarkedet ser ud i dag, forventer Dansk Arbejdsgiverforening, at Danmark de kommende år vil ende på niveau med Norge, der huser 15.000 østeuropæiske arbejdere.

- Når man ser, hvordan mere end 100.000 polske arbejdere i dag befinder sig i Irland, er det ikke urealistisk, at vi i Danmark kan komme op på det norske niveau, siger DA-direktør Henrik Bach Mortensen til Dagbladet Børsen.

Indtil nu er de østeuropæiske arbejdere blevet mødt med nogen skepsis i Danmark, og det er derfor med glæde, at det polske ministerium for arbejdsmarked og sociale forhold modtager beskeden om, at Danmark nu vil intensivere jobformidlingen på tværs af grænser.

Det er dog stadig ikke uproblematisk for arbejdere fra Østeuropa at trænge ind på det danske arbejdsmarked, og det vil kræve en bedre kommunikation af rettigheder og forhold, inden Danmark vil være i stand til at nå det norske niveau.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.376