23948sdkhjf

137-årigt fynsk savværk får DI-pris for bæredygtighed

P.A. Savværks rødder rækker 137 år tilbage i tiden. Til gengæld er virksomheden fuldstændig på forkant, når det gælder grøn omstilling og med at forpligte sig til FN’s Verdensmål. 

Det er baggrunden for at virksomheden nu får tildelt DI Fyns Initiativpris. Det skriver DI Business.

P.A. Savværk A/S er en af kun fem virksomheder på verdensplan inden for gulv- og møbelindustri, der har opnået den ambitiøse cradle2cradle certificering på deres produktion af færdige massive gulve. Det betyder bl.a., at virksomheden helt og holdent er gået over til grøn strøm.

- Vi var ikke i tvivl, da vi drøftede indstillingerne til årets Initiativpris i DI Fyns bestyrelse. I år havde vi et særligt kriterie, hvor vi kiggede efter virksomheder, der har igangsat initiativer, der bidrager til at fremtidssikre virksomhedens produkter, services eller produktionsprocesser. Og det må man sige at P.A. Savværk har gjort – og det fortjener i både ros og belønning for, siger formanden for DI Fyn, adm. direktør Poul Strandmark, Bluepack A/S.

Arbejder med cirkulær økonomi

Som led i certificeringen anvender P.A. Savværk 100 procent vedvarende energi og bruger kun de sundeste materialer, der kan indgå i kredsløbet, og arbejder i det hele taget med cirkulær økonomi og genanvendelse. I den forbindelse har virksomheden fokus på, at de lokale medarbejdere bidrager og indgår i fællesskabet uanset kvalifikationerne.

En anden del af P.A. Savværks indsats for bæredygtighed er arbejdet med FN’s Verdensmål. Virksomheden har rettet sit fokus mod verdensmål 12, 13 og 15, der handler om henholdsvis ”ansvarlig forbrug og produktion”, ”klimaindsats” og ”livet på land”. 

- Når P.A. Savværk samtidig er i stand til at skabe positive resultater til gavn for forretningen, for de ansatte og for lokalsamfundet, så er det ekstra prisværdigt, siger Poul Strandmark.

Prisen til P.A. Savværk, der beskæftiger 50 medarbejdere, blev overrakt af borgmester Hans Stavnsager.

Artiklen er bragt i samarbejde med DI Business

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078