23948sdkhjf

Nyt feminint møbeldesign vises frem i København

Ny Tap på Carlsberg-grunden præsenterer i disse dage nye værker fra 17 kvindelige designere.
I dag, torsdag den 31. maj klokken 17, åbner dørene til en ny, spændende udstilling i den gamle industribygning Ny Tap på Carlsberg-grunden i Valby.

Udstillingen, der har fået navnet ”Kvinde kend din Kropsholder”, viser bud på nyt, feminint møbeldesign.

Udstillingen er en hyldest til kvindegruppen Kropsholder, som i midten af 1990’erne skabte stor opmærksomhed ved at sætte fokus på kvindelige designere i det skandinaviske designfelt i en tid, der var kendetegnet ved traditionsbunden, maskulin vanetænkning.

Designere som Louise Campbell, Cecilie Manz og Liselotte Risell fik deres gennembrud med Kropsholder og ændrede dagsordenen ved at kræve plads til det feminine, poetiske og eksperimenterende møbeldesign i Norden.

Spændende og innovative produkter
Bag udstillingen står Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, som til formålet har allieret sig med studerende fra sine partnerinstitutioner.

I alt 17 kvindelige designere udstiller i Ny Tap med værker, der fortolket de roller, som kvinder har igennem livet. Kvinderne repræsenterer vidt forskellige designfagligheder; lige industrielle designere, mode- og tekstildesignere til grafikere, illustratorer og interaktionsdesignere.

- I samarbejde med nogle af Danmarks mest innovative livsstilsvirksomheder har projektet skabt utroligt spændende og innovative produkter, som man, som en del af livsstilsbranchen, simpelthen ikke må gå glip af – uanset om man er passioneret møbelelsker, underviser, producent eller del af et handelsfirma, siger direktør Betina Simonsen fra Development Centre UMT, der står bag Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning.

Se udstillingskataloget på www.innonetlifestyle.dk (åbner som pdf)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078