23948sdkhjf

Fanget i snestormen - Kunder måtte overnatte i Ikea

Ikea i Aalborg har onsdag aften måttet tilbyde seks kunder og 20-25 ansatte at overnatte i forretningen.

Det skyldes, at den voldsomme snestorm i Nordjylland gør det umuligt for dem at komme hjem.

Det skriver DR.

Varehuschef i Ikea Aalborg Peter Elmose fortæller, at personalet har gjort klar til hygge i personalekantinen med de seks kunder.

- Så er planen, at vi åbner vores forretning, og så kan man sove i sofaer, eller hvor man lige kan finde en seng i løbet af natten. Så må vi se, hvornår tingene lysner, og man kan komme herfra på ansvarlig vis, siger han til DR.

Trafikken i Nordjylland er lammet på grund af det voldsomme snevejr.

Tidligere onsdag aften frarådede Nordjyllands Politi al udkørsel.

Peter Elmose fortæller til DR, at der er god stemning blandt de strandede.

- Vi har set julekalender, og nu har vi fundet lidt spil frem, noget risalamande, nogle af vores populære kager, noget kaffe og sodavand. Og i dagens anledning skal der være fest, så vi har også en enkelt øl, og så bliver der mulighed for at se lidt fodbold. Så tager vi den derfra, siger han.

Ifølge TV 2 er temperaturen i Aalborg i løbet af aftenen faldet til minus tre grader. Men det er stoppet med at sne. Dog fraråder Nordjyllands Politi fortsat, at man begiver sig udendørs i det nordjyske.

Peter Elmose slår over for TV 2 fast, at Ikea har arrangeret, at der bliver skiftet sengetøj og gjort klar til morgendagens kunder, inden butikken igen slår dørene op.

Varehuset er ikke det eneste sted, der højst utraditionelt er blevet taget i brug som overnatningssted i Aalborg.

Således måtte omkring 300 flyrejsende sent onsdag aften indse, at de kommer til at tilbringe natten i terminalområdet i Aalborg Lufthavn.

Snestormen har betydet, at Aalborg Lufthavn indstillede alle flyvninger allerede fra klokken 14.30 onsdag.

Det skriver nordjyske.dk.

- Vi har cirka 300 inde i terminalen lige nu, og vi har været rundt for at uddele tæpper med henblik på, at de skal blive her i nat. Alle indenrigsflyvninger og KLM-afgange er blevet aflyst, så de blev fanget og kunne ikke komme herfra. Nu har vi valgt at holde dem varme og tørre i området efter vores security, fortæller driftsdirektør Kim Bermann til mediet onsdag aften.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078