23948sdkhjf

Danske akustiklofter dæmper Skriget

Da det nye Munch-museum i Oslo sidst i oktober slog dørene op, var det med ønsket om, at gæsterne kunne nyde kunstværkerne, der tæller Munchs verdenskendte Skriget, i behagelige omgivelser med en akustik, der giver ro til at nyde kunsten.   

Museet, der er placeret ved Oslos havnefront, er designet af det spanske arkitektfirmaet Estudio Herreros, og de akustiske løsninger har været en vigtig del af projekteringen af byggeriet. Derfor blev danske Rockfon valgt til at levere omkring 9.000 kvm med forskellige typer akustiklofter, der skal være med til at sikre kvalitet, æstetik og ikke mindst et behageligt lydniveau på museet.  

Lyd er en del af oplevelsen  

På Munchmuseet ønsker man et behageligt og roligt lydniveau i alle lokaler. Akustikken er tilpasset med løsninger, som giver en lav efterklangstid, der forhindrer ekko og støj i bygningen. Med tusindvis af besøgende af alle aldre og nationaliteter, bidrager akustikløsningerne til at absorbere lyden. Målet har været at gæsterne på museet skal få en god kunstoplevelse i rolige omgivelser.  

 – God akustik er utroligt vigtigt i et byggeri som Munch-museet, og det er blevet taget alvorligt. Der skal være tid og ro til at tænke og opleve kunsten på en særlig måde. Vi har fundet akustikløsninger, der bevarer et lyddæmpende niveau, selv om mange tusinde mennesker samles på et sted, fortæller Steinar Nygård, distriktschef hos Rockfon.

I alle de rum, hvor malerierne er udstillede, var det desuden vigtigt for arkitekterne at installere akustikløsninger uden synlige samlinger. Løsningen blev at montere cirka 5.000 kvm med den akustiske designløsning Rockfon Mono. Rockfon Mono Acoustic er et pudset akustikloft, der integrerer alle serviceinstallationer bag en ubrudt, glat og monolitisk overflade. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078