23948sdkhjf

Diskret møbelsucces solgt til canadisk kæmpe

En diskret vestjysk succesvirksomhed er kommet på nye hænder. Det drejer sig om møbelvirksomheden Notio Living, der de seneste år har kunnet høste det ene millionoverskud efter det andet, men adm. direktør Søren Halkjær Søgaard har foretrukket at flyve lidt under radaren, når det kom til at berette om succesen.  

Nu er virksomheden ikke desto mindre kommet på radaren hos den canadiske kæmpe Dorel Industries, der har overtaget selskabet i en handel til mere end 100 mio. kr. Det skriver Yahoo Finance, og Søren Halkjær Søgaard bekræfter handlen over for Wood Supply.  

Han har siden 2014 været eneejer af virksomheden gennem selskabet SHS Holding Holstebro, men trods den pæne gevinst, han nu kan høste på salget, bliver der ikke ændret stort på hverdagen i det vestjyske, hvor han fortsætter på direktørposten.  

– Notio Living A/S kommer til at fortsætte som virksomhed med samme navn - nu bare med en ny ejer. Det bliver med det samme dygtige team som hidtil uden undtagelser, og vi forventer en øget omsætningsvækst med den nye ekstra store leverandørbase plus den meget store produktportefølje, vi nu får gennem Dorel Home, udtaler Søren Halkjær Søgaard.

Styrket europæisk tilstedeværelse 

Dorel Industries, der har hovedsæde i Montreal, beskæftiger omkring 8.200 ansatte i 25 lande verden over. Med opkøbet til omkring 19 mio. dollar svarende til 121 mio. kr., får den canadiske kæmpe styrket sin europæiske tilstedeværelse, ikke mindst når det kommer til onlinehandel.   

– Opkøbet af Notio Living giver en enorm fordel i forhold til yderligere ekspansion på grund af virksomhedens stærke distributionsnetværk, lyder det i en kommentar fra Martin Schwartz, adm. direktør i Dorel Industries.  

– Kombinationen af ​​Dorel Homes stærke portefølje af produkter og brands med Notios distributionskapacitet på det europæiske fastland vil væsentligt øge Dorel Homes europæiske forretning, fortsætter han.  

På den anden side af bordet forventer Søren Halkjær Søgaard, at der med nye ejere også kan skrues op for vækstambitionerne i Holstebro.  

– Det (opkøbet, red.) vil helt klart føre til et øget behov for flere kollegaer, som vi skal bruge på vores kontor og lager i Holstebro. Jeg glæder mig ekstremt meget til disse nye udfordringer og er glad for at være en del af det team, som skal være med til at vækste Notio Living A/S i de næste mange kommende år for Dorel Home, siger han.  

Notio Living opgiver ikke omsætning i sin årsrapport, men bruttoresultatet hos møbelvirksomheden lød i 2020 på 42,2 mio. kr., mens resultatet før skat landede på 13 mio. kr. Dorel Industries har en årlig omsætning på 2,8 mia. dollar    

Handlen afventer myndighedernes godkendelse, men det er Dorels forventning, at den kan lukkes inden året er omme.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095