23948sdkhjf

50.000 meter lameller til nordsjællandsk supersygehus

Frøslev Træ har netop leveret den første sending af en kæmpeordre på i alt 50.000 meter Heatwood-trælameller til Nyt Hospital Nordsjælland, der i øjeblikket er under opførelse i Hillerød.

Her har Nyt Hospital Nordsjælland valgt, at den 118.000 kvadratmeter store bygning skal beklædes med træ og således skabe en ramme, hvor naturen og bygningens materialer ifølge bagmændene spiller sammen med patienternes helingsproces.

 – Det nye supersygehus er et stort og ekstraordinært projekt, hvor både arkitektur og materialer har en helt central rolle. Det er blandt vores største ordrer, og vi er stolte over at være valgt til at skulle levere de mange tusinde meter trælameller. Samtidig er det helt i tråd med vores strategi om i endnu højere grad at omfavne projektmarkedet, siger Thomas Mark Venås, der er udviklingschef hos Frøslev Træ.

Det bliver byggematerialet Frøslev Heatwood, der skal pryde Nyt Hospital Nordsjælland, da det giver et varmt udtryk og er meget holdbart uden at være behandlet med nogen form for kemi.

 – Det var afgørende for bygherre, at træfacaderne skulle være modstandsdygtige over for trænedbrydelige svampe, være hårdfør overfor det danske vejr og ikke mindst være vedligeholdelsesfrit. Og derfor har vi igennem hele forløbet fungeret som videnspartner og haft en tæt dialog om materialevalget til byggeriet, hvor valget til sidst faldt på Heatwood, forklarer Thomas Mark Venås.

Ifølge udviklingschefen har Frøslevs set up haft en afgørende betydning for, at virksomheden kunne levere en så stor ordre – særligt i en tid, hvor der har været prisstigninger og udfordrende materialeleveringer:

– Hos Frøslev forarbejder vi selv alt træ, således vi kan garantere både levering og kvalitet, og det – foruden vores store lagerkapacitet – har været helt afgørende for, at vi har kunnet byde ind på et projekt i den her størrelsesorden. Når vi selv forarbejder træet, kan vi sørge for at have produktet på hylden og levere den rigtige mængde, når kunden skal bruge det, lyder det afsluttende fra Thomas Mark Venås.

I løbet af efteråret vil Frøslev levere resten af de mange tusinde meter trælameller til Nyt Hospital Nordsjælland, der skal stå klar til brug i 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187