23948sdkhjf

Stendøde segmenter satte ikke stopper for nye markedsindtog

Skønt det nyligt overståede regnskabsår ikke bød på fremgang for Lynge-baserede Grid System, er adm. direktør Jørgen Petersen udmærket tilfreds, når han gør bøgerne op.  

– Som mange andre virksomheder med salg til kontraktmarkedet, har det seneste år været svært. Butiksindretning og messeaktivitet har været så godt som stendødt, hotel og restaurationer stort set det samme, så det, der har holdt lidt liv i det, har været corporate-segmentet med kontorer, biblioteker og den slags, fortæller Grid-direktøren.

GRID System

GRID System står bag et fleksibelt, modulært indretningssystem til kontorer, showrooms, butikker, hoteller, restauranter, museer, gallerier, biblioteker, messer, events og installationer.

Grundstenen er en letvægtskube på 40 x 40 x 40 cm støbt i nylon og glasfiber, der kan kombineres med hylder, sider, paneler, låger, skuffer, plantebokse, sæder, pinboards og whiteboards for maksimal fleksibilitet.

GRID er designet af Peter J. Lassen i 2004 og produceret i Danmark. Virksomheden blev grundlagt i 2010 af familien Lassen, der også står bag Montana Furniture.

Administration, lager og montage er i Lynge nord for København, hvor i alt 10 medarbejdere har deres hverdag. 80% af slutkunderne er på eksportmarkedet, bl.a. USA, Europa og Skandinavien

Alligevel er han og Grid System lykkedes med nogenlunde at fastholde foregående års bruttoresultat, mens bundlinjen er blevet godt en halv million mindre. Trods modvind i markedet kan virksomheden således notere sig for et overskud på 3,8 mio. kr. før skat.   

Nye markeder 

Jørgen Petersen kan da også finde lyspunkter at fremhæve i året. Ikke mindst at virksomheden helt efter planen er lykkedes med at etablere sig på nye markeder i både nær og fjern. 

– Vi har blandt andet fået hul på USA, hvor interessen klart er på vej op. Det er et stort marked, og vi modtog flere og flere henvendelser fra arkitekter derovre, så vi besluttede, at her skulle vi være mere proaktive, forklarer han om baggrunden for at etablere sig på et marked så langt hjemmefra.  

I Grid Systems eksportstrategi er det ellers de europæiske nærmarkeder, der står højest på listen, og året bød også på yderligere indtog i Østrig og Norge, mens planer om Israel måtte sættes på hold. 

– De var virkelig hårdt ramt, men vi håber, det snart liver lidt op igen, siger Jørgen Petersen, der er klar til at sætte endnu flere nåle i kortet.  

Således er Belgien, Schweiz og Sverige målet for den kommende tids eksportarbejde, men der bliver ifølge direktøren også rigeligt at se til på hjemmebane.      

Med- og modvind 

– Vi er tre måneder inde i det nye regnskabsår, og første kvartal ligger på det niveau, vi gerne ville, så vi er kommet godt i gang og det ser fornuftigt ud frem til årsskiftet, fortæller Jørgen Petersen.  

Som så mange i branchen fremhæver han råvareknapheden som den i øjeblikket største udfordring, så trods den gode start er udsynet sløret og situationen svær at navigere i.  

– Vi laver købsaftaler så langt ud i fremtiden, vi kan, så vi har en buffer, men det er svært, fordi tingene ændrer sig med meget kort varsel, og det varierer, hvad der er mangel på, siger Jørgen Petersen. 

Selvom virkeligheden i dag byder på transportkaos, råvaremangel og prisstigninger, peger direktøren dog på, at pandemien også meget vel kan have kastet noget godt af sig for Grid System.  

– Vores produkter er skabt til at kunne bruges i et fleksibelt og konstant skiftende arbejdsmiljø, hvor man har brug for at ændre på indretningen ved at skabe rum og ændre dem løbende, og netop det ser vi et større behov for her efter corona, lyder det.  

GRID System
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 9,2 9,4
Resultat før finansielle poster 3,9 4,4
Resultat før skat 3,8 4,4
Årets resultat 2,9 3,4
Balancesum 12,5 10,5
Egenkapital 7,3 6,1
Gns. antal ansatte 10 10
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094