23948sdkhjf

Designvirksomhed konkurs - men stifter tror på overlevelse

Den unge designvirksomhed Alton&Heim har med skiftende ejerkreds og gentagne coronanedlukninger fået en udfordrende start på tilværelsen. I sidste uge indløb så en egenbegæring om konkurs fra medstifter og direktør Henrik Henriksen, men ikke desto mindre tror han fortsat på en fremtid for virksomheden, der den seneste tid har budt på kraftig vækst.

Det fortæller direktøren til Wood Supply.

 – Som nyetableret retail-virksomhed ramte coronaen os virkelig hårdt, og det er begrænset, hvad vi har kunnet få af støtte, så jeg valgte selv at trække stikket, men jeg tror på, at vi inden længe er tilbage i drift, siger Henrik Henriksen, der i øjeblikket er i tæt dialog med en potentiel ny investor.

Allerede inden konkursen havde denne investor vist interesse for at overtage en del af ejerskabet, fortæller direktøren, men da man ikke kom i mål med forhandlingerne med nuværende, norske ejerkreds, valgte Henrik Henriksen at kaste håndklædet i ringen. Han forventer dog, at han inden længe kan samle det op igen og genoptage driften i designselskabet.

 – Jeg har brugt meget tid med en ny investor, der har stor tro på selskabet og styrkerne i konceptet, og jeg håber og tror, at vi inden for kort tid er i gang igen. Det er min klare overbevisning, at ingen kunder kommer i klemme i det her, og det er vigtigt for mig at sige, at vi går meget seriøst og ansvarligt til den her proces, fastslår Henrik Henriksen.

Kraftig vækst

Alton&Heim, der blev stiftet i 2017, har etableret sig med tre butikker i henholdsvis Aahus, København og Oslo, og særligt i det norske blev virksomheden ifølge direktøren hårdt ramt af nedlukningen. Det aftegner sig i 2020-regnskabet, der endte med et tab på 10,4 mio. kr., og selvom der ifølge Henrik Henriksen blot er tale om et ”marginalt større underskud end forventet”, peger han på, at man i den oprindelige plan havde kalkuleret med flere showrooms på nuværende tidspunkt.

 – Derfor bliver det lidt som at sammenligne æbler og pærer, for vi havde en plan om, at vi fra starten skulle have etableret flere showrooms, end vi nåede. Vi havde også oprindeligt forventet først at ramme breakeven i år fire, og ser man på tallene, afviger de ikke betydeligt fra forventningerne, men vores planer om udrulning blev sat voldsomt tilbage af pandemien, forklarer direktøren.

Til gengæld peger han på, at væksten i år har været kraftig, og falder forhandlingerne som forventet på plads er det således med intakt tro på fremtidig fremgang, han ser frem til at kunne fortsætte som som en del af ledelsen og ejerkredsen i Alton&Heim.

HEIM A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste - 3,2 - 5,6
Driftsresultat - 10,8 - 13,5
Resultat før skat - 10,4 - 13,6
Årets resultat - 10,4 - 13,5
Balancesum 11,9 12,0
Egenkapital - 0,4 - 3,7
Gns. antal ansatte 12 13
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125