23948sdkhjf

Stigende priser på byggematerialer spolerer almene byggeprojekter

Den almene sektor er hårdt presset af de stigende priser på byggematerialer, som betyder, at nogle projekter må gentænkes eller sendes i graven, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i Domea, der er en af Danmarks største almene bygge- og boligadministrationer, fortæller til Licitationen – Byggeriets Dagblad, at Domea har flere licitationer, som til stor skuffelse ikke længere kan hænge sammen grundet det seneste års støt stigende materialepriser.

- Det, synes jeg, er rigtig ærgerligt. Det er to muligheder i sådan en situation, enten bliver man nødt til at afblæse eller udskyde, eller også bliver man nødt til at skære projektet til, og det går jo i sidste ende udover beboerne, fordi det betyder en forringelse af kvalitet og funktionalitet i de færdige byggerier, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ved en opgave for Boligselskabet Nykøbing Mors med 49 ungdomsboliger på Tranevej i Nykøbing Mors måtte et projekt gentænkes, fordi økonomien i projektet pludselig ikke hang sammen grundet de støt stigende træpriser.

- Det var tiltænkt som en bæredygtig løsning i træ, men prisstigningerne gjorde, at vi så os nødsaget til at fuldstændig omlægge projektet til mere traditionelle materialer for ikke at sprænge budgettet. Det er super træls, siger han.

De for branchen uforudsete prisstigninger betyder i nogle tilfælde, at de af myndighederne fastsatte maksimumbeløb for alment byggeri ikke kan efterleves, hvis projekter skal realiseres som planlagt.

Henrik Bang, adm. direktør i Bygherreforeningen, der har 23 af de største almene boligselskaber blandt sine medlemmer, stemmer i.

Det er hans vurdering, at det kan blive nødvendigt at hæve maksimumbeløbene, som almene boliger må koste, hvis man vil undgå, at udviklingen af sektoren bremses:

- Både grundpriser, håndværkerpriser og materialepriser ligger meget højt lige nu, så hvis der skal ske noget, bliver man nok nødt til at sætte flere penge af til den enkelte bolig, siger Henrik Bang.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.688