23948sdkhjf

Scandia Windows satser på ny eksportsucces

Ulsted-virksomheden introducerer nu passivhusvindue i en træ-kork-alu-konstruktion, der skal øge virksomhedens eksportsalg.
- Vi har haft en betydelig succes med eksport af vores og Skandinaviens første certificerede passivhusvindue til Norge, Sverige og England, og med Darmstadt’s blå stempel til vores nye ”søster-vindue” i træ-kork-alu er vejen banet for at skrue yderligere op for kedlerne på fabrikken i Ulsted.

Det er direktør Kenneth Clausen fra nordjyske Scandia Windows, der har succes med eksport af det superenergieffektive vindue til landene omkring os – en eksport der siden sidste efterårs introduktion af virksomhedens første certificerede passivhusvindue har rundet et styktal på 1.200 elementer.

- Og vinduer i træ-alu-konstruktioner er traditionelt de foretrukne ude i verden, og der er ikke tvivl om, at vi med det nye danske passivhusvindue, som fremstår i et vedligeholdelsesvenligt, dansk design og helt eliminerer problemer med aluminiums evne som varme- og kuldeleder, har banet vejen for endnu et dansk eksporteventyr, pointerer Kenneth Clausen.

Certificeret hos Passivhusinstituttet i Darmstadt
Det nye danske passivhusvindue fra Scandia Windows er udviklet i tæt samarbejde med Dansk Passivhus Center i Aalborg.

- Vi er ikke standset ved selve vinduet, men har udviklet en total dansk indbygningsløsning, hvor karm, ramme og vindue udgør et samlet hele, der umiddelbart kan integreres i ethvert passivhusbyggeri, fortsætter Søren Dietz fra Dansk Passivhus Center.

Søren Dietz tilføjer, at certificeringen fra Passivhusinstituttet i Darmstadt, der blandt andet har gennemført kuldebros-beregninger på den samlede vindues konstruktion ved anvendelse i teglstenshulmure, trækonstruktioner, forede betonkonstruktioner samt konstruktioner med tung bagvæg og udvendig isolering, har været på vej gennem et års tid og følges på vej af et blåt passivhusstempel og certificering af en certificeret, total dansk teglstensløsning.

- Parallelt med udvikling og certificering af det nye passivhusvindue i træ-kork-alu har vi med henblik på økonomisk optimering og reduceret ressourceforbrug sammen med Egernsund Tegl over de sidste år arbejdet på udvikling af en ny passivhus-certificeret teglkonstruktion baseret på nye smallere teglsten, nye energifalse og nye optimerede isoleringsprodukter til passivhusbyggeriet. I den nye teglkonstruktion indgår det nye passivhusvindue, og hele konstruktionen har fået det blå stempel fra Darmstadt, slutter Søren Dietz.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095