23948sdkhjf

Snedkernes Efterårsudstilling fejrer 40 år med tid, takt og tone

Når Snedkernes Efterårsudstilling til november rykker ind i Sophienholm Kunsthal i Lyngby, er det 40 år siden, den første udstilling løb af stablen i Helligåndshuset på Strøget. Jubilæet fejres med hele to udstillinger, hvor en skuer frem, mens en anden ser tilbage.

Under overskriften Tid, Takt & Tone kommer foreningens medlemmer og tre gæsteudstillere med hver deres bud på, hvordan de tre begreber kan forstås, og udstillingen byder blandt andet på et måneur med forgyldt motor og en slangeformet stok.

At se på samtidens takt og tone i forhold til mø­beldesign er utrolig vigtigt, da det ikke alene siger noget om de design- og miljømæssige krav, vi står overfor, men også noget om vores selvforståelse som møbelnation, en selvforståelse, som afspejler vores samtid og ikke fortiden, siger Claus Bjerre, formand for Snedkernes Efterårsudstilling.

Udstillernes reflek­sioner over temaet er omdrejningspunktet for de udstillede prototyper, som alle er unika. Det er ikke et salgsvindue, men mange møbelklassikere er gen­nem tiden udsprunget af Snedkernes Efterårsud­stilling, og hos Sophienholm Kunsthal glæder man sig til, at årets værker rykker ind.

 Det giver så meget mening for os at være vært for SE’s fødselsdagsudstilling.

 Vi har en vigtig fælles­nævner i interessen for, hvordan vi formgiver ting, og hvordan ting former os, lyder det fra udstillingschef Barbara Læssøe Stephensen

Udstillingen Tid, Takt & Tone suppleres med en retrospektiv udstilling, der i digital form viser samtlige møbler fra foreningens udstilling igennem fire årtier.

Udstillingerne kan opleves fra 6. november til 3. januar 2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078