23948sdkhjf

Gammel bygning bød på overraskelser: Træet væltede ud som pulver

Flere overraskelser dukkede op, da Mette Faarup Jørgensen fra Randers købte en 190 år gammel bygning i byen.

I november sidste år købte hun morgenværtshuset ”Café On The Corner”, som tydeligt bar præg af, at det havde fungeret som netop det. Bygningen er erklæret bevaringsværdig med en værdi på 3, som betyder, at det ligger i den meget beskyttede ende af 1-9-skalaen. Bygninger med kategori 1 er de mest bevaringsværdige.

Det er dog ikke i en god stand, at den er blevet bevaret. Mette Faarup Jørgensen fortæller til Randers Amtsavis om de uforudsete ting, som hun er stødt på.

Flere bærende bjælker var så rådne, at træet væltede ud som pulver. Vinduerne væltede nærmest ud, da facaderenoveringen begyndte, fortæller hun. Og da flisevæggen blev fjernet, var det kun en træplade, som stod mellem hendes nyerhvervede bygning og naboen.

Mette Faarup Jørgensen, der er direktør i AMPM Design Studio, har sat gang i en omfattende renovering. Hun møder dog visse begrænsninger i lokalplanen. Der skal eksempelvis være tegltage, og det er hun træt af.

- Man kan jo ikke leve i noget, der er næsten som et museum. Så skulle man jo bo i Den Gamle By. Hvis byen skal overleve, skal der være bedre mulighed for at udnytte de herlighedsværdier, der er, siger hun til Randers Amtsavis.

Det er endnu ikke helt sikkert, hvad hele bygningen skal bruges til, men en del bliver til butik og showroom for det interiørdesign, som AMPM Design Studio skaber.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156