23948sdkhjf

Kunstner udstiller værker i gasbeton fra Silvan

Kunst af gasbeton bliver fra 1. oktober udstillet på Aros i Aarhus.

Det er fremstillet af kunstneren og billedhuggeren Sif itona Westerberg, som også er med i ”Kunstnerkolonien på Bornholm” på DR. Værkerne består af en række skulpturer i det industrielle materiale og skal udstilles på et 420 kvadratmeter stort galleri.

Det skriver Randers Amtsavis.

Når Sif Itona Westerberg har valgt at lave værker i gasbeton, skyldes det fortidens knappe ressourcer og materialets struktur.

- Jeg havde ikke mange penge, så når jeg skulle lave skulpturer, havde jeg ikke råd til silikone eller ler. Så fik jeg den idé at gå i Silvan og købe gasbeton. Det har jeg brugt siden, og det har den fordel, at det er nemt at arbejde i, siger Sif Itona Westerberg til Randers Amtsavis.

Udstillingen er bygget op i tre akter, som alle indeholder mytologiske skulpturer, som kredser sig om, at den menneskelige påvirkning af naturen er accelereret.

De forskellige akter tager udgangspunkt græske figurer. Først akt forholder sig eksempelvis til Dionysos, som var gud for vin og ekstase. Udstillingen kan ses fra 1. oktober 2021 til 23. januar 2022 i Focus-galleriet på Aros Kunstmuseum.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094