23948sdkhjf

Pallefabrik må afvise nye kunder - har aldrig oplevet noget lignende

Hos Dansk Træemballage, DTE, i Ribe betyder råvareknaphed og et globalt fragtsystem på overarbejde, at virksomhedens paller i øjeblikket er i ualmindeligt høj kurs. Man har således måttet løbe ekstra hurtigt for at levere til de faste kunder, mens det har været nødvendigt at sige nej til nye.

Det fortæller medejer og salgsdirektør Torkild Hansen til JydskeVestkysten.

Ifølge salgsdirektøren har det krævet sit at sikre leverancerne til de faste kunder. Han beskriver tiden som vanvittig og peger på, at DTE kun er lykkedes ved hjælp af virksomhedens store lagre træ samt ekstra god dialog med leverandørerne. Udfordringen er kun blevet større af, at det amerikanske marked har tredoblet prisen for træ og dermed suget en stor del ud af Europa.

– Det har jo alt i alt betydet, at der har været masser af virksomheder i hele Europa, som er gået i stå, fordi de ikke kunne få deres varer ud på paller. Nogle af dem har forsøgt at få en aftale med os, men vi har været nødt til at fokusere på at servicere vores faste kunder, så vi har ikke været i stand til at tage nye kunder ind, forklarer Torkild Hansen til JydskeVestkysten.

En almindelig Europa-palle, der før coronakrisen kostede 65 kr., koster i dag 160 kr.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078