23948sdkhjf

Antallet af konkursramte virksomheder er rekordlavt

I august har rekordfå virksomheder måttet lukke som følge af en konkurs.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Samlet har der i august været 120 konkurser blandt aktive virksomheder. Det er det laveste siden 2009, hvor statistikbanken begyndte sin nuværende måde at opgøre udviklingen på.

Seniorøkonom i Dansk Erhverv Kristian Skriver kalder det en "fremragende nyhed", at så få virksomheder har måttet drejet nøglen om.

- Det sætter to streger under, at dansk erhvervsliv er kommet flyvende ud af vinterens nedlukning.

- Salget er generelt steget pænt i forbindelse med genåbning og har dermed givet mange nødlidende virksomheder et tiltrængt skub ud af vinterens nedlukning, siger Kristian Skriver i en skriftlig kommentar.

Foruden genåbningen og de større indtægter derfra har mange virksomheder også nydt godt af økonomisk støtte ydet af staten.

Ifølge Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri, ville mange flere virksomheder være gået konkurs, hvis ikke de havde haft adgang til kompensation og låneordninger.

- Netop de mange lån fra staten kan betyde, at vi skubber en del konkursbegæringer foran os, siger Allan Sørensen i en skriftlig kommentar.

De rekordfå konkurser i august har resulteret i 331 tabte job. Også det er det laveste siden 2009, viser tallene fra Danmarks Statistik.

En anden opgørelse fra statistikbanken viser, at der i august har været 119 tvangsauktioner. Det er flere end måneden få, men stadig på et lavt niveau historisk set.

En kreditor - for eksempel en bank eller et realkreditinstitut - kan begære en bolig solgt på tvangsauktion, hvis boligejeren ikke betaler renter og afdrag på et lån som aftalt.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078