23948sdkhjf

Dansk sengekæde solgt til udlandet

Den danske sengekæde Drømmeland er kommet på hollandske hænder.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisens oplysninger har indehaver Kim Andreasen høstet et trecifret millionbeløb på handlen, der omfatter hele kæden og dens 25 butikker.

På købersiden står hollandske Swiss Sense, der driver 103 sengebutikker i Holland, Belgien, Tyskland og Østrig – med tilføjelsen af drømmeland når den hollandske familievirksomhed en omsætning i på omtrent 2,6 mia. kr., og ifølge Kim Andreasen var den hollænderne selv, der fik øje på den danske sengekæde.

– Vi har slet ikke haft virksomheden til salg. Overhovedet ikke. Men jeg er 65 år og har dermed nået en vis alder. Jeg havde egentlig regnet med, at jeg ville fortsætte nogle år endnu, men det her tilbud var så tæt på den formodede afslutning, at jeg sagde ja, fortæller han til Børsen.

Kim Andreasen overtog Drømmeland i 2005 og har siden bredt kæden ud over Danmark. I regnskabsåret 2020/21 landede selskabets bruttofortjeneste på 60,2 mio. kr., mens resultatet blev mere end seksdoblet og før skat landede på 20,2 mio. kr. Kæden, der har hovedsæde i Bagsværd, beskæftiger 75 medarbejdere. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078