23948sdkhjf

Gulvproducent vil tjene milliarder på møbler

Svenske Bjelin, der er kendt for sine trægulve, investerer nu i fremstillingen af møbler, der kan samles uden brug af værktøj, lim eller skruer. Målet er at blive en af Europas største producenter af træmøbler, der kan samles med klik-teknologi, og med købet af den kroatiske træforarbejdningsvirksomhed Bjelin Spacva er såvel forsyningen som produktionskapaciteten ifølge selskabet sikret.

Det bliver den tidligere Bjelin-direktør Zoran Mihajlovic, der i rollen som direktør for produktstyring på koncernniveau får til opgave at lede arbejdet med møbelsatsningen og udvikle sortimentet i samarbejde med Välinge Innovation og Bjelin Spacva, og han har køreplanen klar.

– Vi starter med produktion af massive egetræsmøbler som spiseborde, sofaborde og skænke, og næste skridt er storstilet produktion af flade klik-møbler såsom køkkenskabe, bænke og opbevaringsmøbler, siger Zoran Mihajlovic, direktør for produktstyring i Bjelins moderselskab Pervanovo.

Med tilføjelsen af møbelproduktion peger Bjelin på, at man vil kunne maksimere udnyttelsen af råmaterialer, hvor afskær fra gulvproduktionen eksempelvis kan bruges i nye bordplader. Det er imidlertid ikke udelukkende et hensyn til kloden, der driver den nye satstning, som ifølge Bjelin har potentiale til at blive et betragteligt ben i forretningen.

– Vi sigter mod at blive en af Europas største producenter af klikbare træmøbler og planlægger at opnå en milliardomsætning på det nye forretningsområde, siger Darko Pervan, grundlægger og administrerende direktør for moderselskabet Peranovo

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062